Persberichten Eemland noord, 12.15 uur

Utrecht, 20-07-2008

Openbaar dronkenschap

SOEST Vrijdagavond 18 juli heeft de politie een man op de Van Weedestraat aangehouden in verband met openbaar dronkenschap waarbij hij zich agressief gedroeg.

Omstreeks 21.00 uur zag een agent op de Van Weedestraat twee snorfietsers op het fietspad die luid toeterden. De agent kon één van de snorfietsers, een 45-jarige man, staande houden voor een controle. Tijdens de staandehouding werd de agent door een getuige gewaarschuwd dat de snorfietsers eerder een man van zijn fiets hadden geduwd. Omdat de snorfietser weg wilde rijden, haalde de agent de sleutel uit het slot. De bestuurder werd boos en greep naar de portofoon en pepperspray van de agent. Hierop werd de bestuurder aangehouden en met behulp van boeien meegenomen naar het politiebureau. Daarbij veroorzaakte hij schade aan de surveillancewagen. De 45-jarige verdachte uit Soest is op het politiebureau ingesloten.

Zedenmisdrijf: oproep getuigen

BAARN In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 juli is op de Gerrit van der Veenlaan, nabij het station, een verdachte van een zedenmisdrijf aangehouden. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie de melding dat op de Gerrit van der Veenlaan gegil van een vrouw was gehoord. Agenten gingen snel ter plaatse en troffen een 19-jarig vrouw uit Eemdijk aan. De vrouw was overstuur en gaf aan dat ze belaagd was door een onbekende man. Kort daarvoor was ze uit de trein gestapt en naar haar geparkeerde auto gelopen. De man had haar bij de auto betast. De vrouw verzette zich hevig waardoor de man vermoedelijk vluchtte. De politie zocht in de omgeving naar de verdachte en vond in de bosjes een 27-jarige man uit Amersfoort. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

De politie is nog op zoek naar getuigen die iets hebben gezien omstreeks 00.45 uur in de nabijheid van het station. Met name twee jongens die in de laatste trein naar Baarn zouden hebben gezeten, wordt verzocht contact op te nemen met het politiedistrict Eemland noord via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Bestuurder onder invloed

SOEST In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 juli heeft de politie op de Haverweerd een bestuurder onder invloed van alcohol aangehouden.

Omstreeks 05.15 uur werd de 37-jarige bestuurder uit Soest staandegehouden voor een alcoholcontrole. De man blies bij de ademanalyse 610 ug/l waarop zijn rijbewijs is ingevorderd en hij een proces-verbaal heeft ontvangen.