Persberichten Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 20-07-2008

Vandalen

VIANEN Twee mannen uit Vianen, van 18 en 19 jaar oud, zijn zondag 20 juli omstreeks 02.55 uur aangehouden voor het plegen vandalisme. Een getuige had gezien dat de mannen op de Voorstraat tegen prullenbakken trapten, fietsen omver gooiden en aan een luifel hadden staan trekken. Agenten kwamen ter plaatse en hielden het tweetal aan.

Verkeersongeval

HOUTEN Op de Hoofdveste heeft zaterdagavond 19 juli een aanrijding tussen twee autos plaatsgevonden waarbij een vrouw gewond raakte.

Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie de melding dat op de kruising Hoofdveste De Staart twee autos met elkaar in botsing waren gekomen. Agenten gingen ter plaatse en zagen twee autos die totalloss waren. Het bleek dat een 21-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Staart uit de richting van de afrit van de rijksweg A27 kwam rijden. Op de kruising sloeg hij linksaf om de Hoofdveste op te rijden. Een 43-jarige automobilist uit Den Haag kwam hem tegemoet rijden en ging rechtdoor in de richting van de A27. Beide weggebruikers zagen elkaar over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Een 19-jarige vrouw uit Doorn die als passagier bij de man uit Nieuwegein in de auto zat, raakte bekneld en is door de brandweer uit de auto bevrijd. Ze is met een forse hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Woninginbreker aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft zaterdag 19 juli een verdachte van een woninginbraak aangehouden.

Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding dat er via een keukenraam was ingebroken bij een woning aan de Apollobrug. Een getuige had gezien dat meerdere personen aan het inbreken waren en belde 112. Toen agenten ter plaatse kwamen, waren de mannen al gevlucht via de achtertuin. Een agent zag in de verte nog net een man wegrennen. De agent zette te voet de achtervolging in. Op Hermesburg zag de agent op nog maar 50 meter afstand de verdachte lopen richting de Batauweg. De man keek om, schrok zich rot en rende weg naar een park aan de Reinesteijnseweg. Ook hier volgde weer een achtervolging. Het lukte de agent uiteindelijk om de verdachte aan te houden. Op zijn vlucht had de man een tas met schoenen weggegooid. Die is veiliggesteld. De verdachte, een 22-jarige man uit Nieuwegein, is aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de overige verdachten wordt voortgezet. Volgens getuigen zou het gaan om:

Verdachte 1:

Blanke man van 15 - 20 jaar oud, 180 - 185 cm lang, donker blond haar, met slag, donkere broek, witte jas/sweater.

Verdachte 2 en 3: mannen met getinte huidskleur, 15 - 20 jaar oud, ongeveer 180 cm, kort stekelig zwart haar, donker gekleed.

Personen met informatie over de zaak wordt verzocht te bellen met de politie van het district Lekstroom, op tel: 0900-8844.