Persberichten stad Utrecht, 11.55 uur

Utrecht, 20-07-2008

Aangehouden voor geweld

UTRECHT De politie heeft een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij twee mensen hard met hun hoofden tegen elkaar had geslagen. Zondagmorgen 20 juli omstreeks 03.30 uur werd een 30-jarige vrouw uit Vleuten na het uitgaan op de Oudegracht aangesproken door een man. Ze liep verder en werd ter hoogte van het postkantoor aan de Neude plotseling van achteren bij haar hoofd gepakt. Een man stootte haar hoofd hard tegen dat van een vriend van de vrouw. De politie werd ingeschakeld en agenten hielden op basis van een signalement een 23-jarige man aan, die inmiddels was weggerend. Hij is ingesloten.

Fietsendief

UTRECHT De politie heeft een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets. Zaterdagavond 19 juli om 23.30 uur was op beelden van cameratoezicht te zien dat de man op het Stationsplein een fiets aan het stelen was. Agenten gingen op zoeken naar de man en zagen hem op het Smakkelaarsveld. Hij reed op de fiets met opengebroken slot. De man is aangehouden.

Politiehond vindt verdachte in koelcel

UTRECHT Zaterdagavond 19 juli om 20.50 uur zag een surveillerende agent twee jongemannen fietsen in een voetgangersgebied aan het Jaarbeursplein. Toen hij hen daarop wilde aanspreken, zetten ze hun fietsen weg en renden weg. De agent begreep als snel waarom; de fietsen hadden geopende sloten, maar zonder fietssleutel erin. Ze bleken te zijn gestolen. Verschillende agenten gingen op zoek naar de verdachten en zetten een politiehond in. Ondanks een wolkbreuk, vond de hond één van de verdachten in een koelcel van een stadsstrand. De man had een Axa-moedersleutel op zak die gemakkelijk sloten opent. De 18-jarige man uit Utrecht is aangehouden en ingesloten. Naar de andere verdachte wordt nog gezocht. Het gaat om een jongen van 14-16 jaar oud, getinte huidskleur, lengte ongeveer 1.60-1.65 uur, normaal postuur. Droeg een witte pet, een lichtroze T-shirt en een blauwe spijkerbroek. Getuigen bellen 0900-8844.

Kippendieven

UTRECHT De politie heeft zaterdagavond 19 juli vier verdachten aangehouden die kippen stalen uit een horecagelegenheid aan de Predikherenstraat.

Omstreeks 19.35 uur zagen medewerkers van cameratoezicht dat vier mannen kippen stalen uit de horecagelegenheid. De mannen zetten het daarna op een lopen. Door ze met de cameras te volgen, konden agenten de mannen op verschillende plekken op straat aanhouden. De verdachten, in de leeftijd van 23 tot 28 jaar en afkomstig uit Litouwen en Polen, zijn ingesloten. Eén van hen had nog zeven vonnissen openstaan.

Beroofd

UTRECHT Op de Washingtondreef is zaterdagmiddag 19 juli een 78-jarige vrouw uit Utrecht beroofd. De vrouw zag omstreeks 14.40 uur dat een man aan de portier van haar geparkeerde auto voelde. Toen ze daar iets van zei, kwam de man op haar afgelopen en trok hij met geweld de tas van de schouder van de vrouw. Daarna rende hij weg naar de Rio Brancodreef. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden bij de politie: tel. 0900-8844.

Onder invloed

VLEUTEN Op de Europaweg is zaterdagmorgen 19 juli een 58-jarige automobilist uit De Meern aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 04.35 uur betrapt toen hij met hoge snelheid door Vleuten reed en hij moest blazen. Ademanalyse wees uit dat hij 555 ug/l in zijn lijf had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van zes uur.

Kop-staartaanrijding

VLEUTEN Op de Europaweg heeft vrijdagmorgen 18 juli voor de kruising

met de Huis te Vleutenbaan (uit de richting van de De Meern) een kop-staartaanrijding tussen drie personenautos plaatsgevonden. Een 32-jarige automobilist uit Vleuten wilde omstreeks 09.35 uur remmen, maar dit niet lukte door nog onbekende oorzaak niet. Hij reed in op zijn voorgangster (een 51-jarige vrouw uit Vleuten), die weer doorschoof naar haar voorgangster, een 53-jarige bestuurster uit Vleuten. Laatstgenoemde kreeg door de botsing van achteren een harde klap in haar nek. Met nekklachten is ze per ambulance naar het Diaconessenhuis vervoerd. De rijbaan is enige tijd afgezet geweest. De autos zijn weg getakeld.

Slachtoffer van scharenslijpers

UTRECHT Een 86-jarige vrouw uit Utrecht is donderdag 17 juli slachtoffer geworden van malafide scharenslijpers.

Eerder die week had de bewoonster van de Schimmelpennincklaan een briefje in haar bus gevonden met een aanbod om scharen te slijpen. Donderdag 17 juli kwamen omstreeks 12.00 uur drie dames en een peuter aan de deur om de scharen van de vrouw op te halen. Toen de vrouwen omstreeks 18.00 uur terugkwamen, moest de bejaarde vrouw bijna 200 euro betalen. Pas later begreep ze dat ze was opgelicht. De politie onderzoekt de zaak en waarschuwt mensen om geen gebruik te maken van dit soort diensten aan de deur.

Verdachte 1: Vrouw van ongeveer 20 jaar oud, licht getinte huidskleur, tussen de 1.75m en 1.80m lang, slank postuur. Had zwart strak achterovergekamd haar in een knot, vol met gel. Droeg een zwart nylon bomberjack en donkerkleurige Crocks (plastic klompen).

Verdachte 2: Meisje van ongeveer 12 jaar oud, lichtgetinte huidskleur, ongeveer 1.65m lang, normaal postuur, halflang zwart haar tot over de wangen met scheiding in het midden. Droeg een zwart bomberjack met grijze bontkraag en donkerkleurige Crocks.

Verdachte 3 was een meisje van ongeveer 15 jaar oud.

Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie op tel. 0900-8844.

Gewelddadige man

UTRECHT De politie heeft vrijdag 18 juli een 31-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het mishandelen van een winkelmedewerker.

Omstreeks 18.35 uur kreeg de politie de melding dat een man in een winkel aan de Voorstraat had staan schreeuwen en een medewerker met kracht aan zijn arm had getrokken. De man had agressief gereageerd omdat hij werd aangesproken over het feit dat hij een winkelontzegging voor de winkel had. De verdachte was het hier niet mee eens en reageerde agressief naar het winkelpersoneel. Hij is aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de verdachte wél een ontzegging had. Hij is na verhoor overgedragen aan de crisisdienst.

Zes mannen aangehouden

UTRECHT Zaterdagavond zijn zes mannen aangehouden na onenigheid bij een café aan het Janskerkhof. Beveiligingspersoneel schakelde omstreeks 23.00 uur de politie in. Een groepje mannen had te veel gedronken en werd vervelend in de horecagelegenheid. Toen ze buiten werden gezet, werd een aantal van hen nog vervelender en ze trapten tegen deuren. Toen de politie erbij kwam, voldeden ze meerdere malen niet aan een bevel/vordering. De mannen (in de leeftijd van 20 tot 49 jaar en afkomstig uit Utrecht, Vianen en IJsselstein) zijn aangehouden en ingesloten. Met een proces-verbaal op zak voor vandalisme/baldadigheid zijn ze weer in vrijheid gesteld.