Politie Groningen

Zondag 20 juli 2008

Provincie Groningen, 20-07-2008

Groningen: Stadjer aangehouden na mishandeling

De politie heeft zaterdagnacht een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer kreeg in een
horecagelegenheid aan de Grote Markt onenigheid met een 23-jarige vrouw. De vrouw zou vervolgens de verdachte overgoten hebben met bier. Hierop maakte de 22-jarige een gooiende beweging met een bierglas. De vrouw werd door de rand van het glas geraakt. Zij liep een snijwond boven haar oog op. Het slachtoffer moest zich aan haar verwonding laten behandelen op de spoedpoli van het ziekenhuis. De verdachte werd ingesloten op het politiebureau. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: man en vrouw aangehouden voor beledigen agenten

De politie heeft zaterdagnacht in de Peperstraat een 22-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. De man schold surveillerende agenten uit zonder dat daar enige aanleiding voor was. De agenten wilden de man op zijn merkwaardige gedrag aanspreken. De vrouw wilde dit beletten en bemoeide zich herhaaldelijk met het corrigerende gesprek. Vervolgens beledigde de 22-jarige de agenten met scheldwoorden. Hierop werd zij aangehouden. De vrouw wilde niet aan de aanhouding meewerken, waarna zij in de boeien werd geslagen. De man werd hierop bijzonder kwaad. Hij sloeg enkele malen tegen het politievoertuig waarmee de vrouw werd afgevoerd. Ook de man verloor zijn zelfbeheersing door de agenten op luide toon uit te schelden. De Stadjer werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De man bleek ook al in februari 2008 politieagenten te hebben beledigd. Beide verdachten werden in het cellencomplex in Groningen ingesloten. Zij zullen vandaag worden gehoord. Het duo krijgt een ontzegging van een half jaar voor de binnenstad van Groningen.

Nieuwe Pekela: opa en kleinzoon gewond bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de Provincialeweg N366 zijn zaterdagmiddag twee gewonden gevallen. Een 49-jarige man uit Blijham raakte door onbekende reden de controle kwijt over het stuur van zijn camperbus. Hij schampte een boom en botste vervolgens frontaal tegen een tweede boom. De bestuurder kon zelf uit zijn zwaar beschadigde camperbus komen. Zijn 1-jarige kleinzoon zat in een kinderstoeltje bekneld in het voertuig. De brandweer wist het jongetje uit zijn benarde positie te bevrijden. Zowel de man als zijn kleinzoon moest met respectievelijk nekletsel en verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. Van de bestuurder werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Deze proef moet uitwijzen of de Blijhammer onder invloed heeft gereden.

Scheemda: alcomobilist botste tegen tuinmuur

De politie heeft zaterdagavond op de Achterlaan een 47-jarige man uit Scheemda aangehouden voor rijden onder invloed. De verdachte zijn voet was van het gaspedaal gegleden, waarna hij de controle kwijt raakte over het stuur van zijn auto. Hij was via een grasveldje en bosje tot stilstand gekomen tegen een tuinmuur van een woning. De agenten roken alcohol bij de bestuurder. Een blaastest wees uit dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: politie pakt inbreker dankzij alerte getuigen

De politie heeft zaterdagavond op de Van der Duyn Van Maasdamweg een 32-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor poging tot inbraak. De politie werd gebeld door getuigen dat in een kerk werd ingebroken. Bij de kerk wezen zij de dienders de weg. Tijdens het zoeken hoorde de agenten glasrinkel. Zij troffen op een balkon van het gebouw de verdachte aan. De man werd aangehouden en in het cellencomplex in Groningen ingesloten. De verdachte zal vandaag worden gehoord. De schade aan de kerk zal vandaag worden bekeken.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Roodeschool, Hooilandseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 331, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Loppersum, Wijmersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 443, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1005, aantal overtredingen: 166, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Peizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 240, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 746, aantal overtredingen: 162, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand, De Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 200, aantal overtredingen: 81, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.