Politie Kennemerland

Poolse hennepkwekers aangehouden

Haarlem, 20-07-2008 o Na een onderzoek van enkele dagen heeft de politie omstreeks 20.30 uur twee Poolse mannen aangehouden.

Een 29-jarige verdachte werd aangehouden in een woning aan de Roosveldstraat. Bij de politie was een tip binnen gekomen dat daar een hennepkwekerij zou zijn. De verdachte weigerde de politie de toegang tot de woning, ook na meerdere vorderingen. Uiteindelijk besloot de man toch mee te werken en de agenten toegang te verschaffen. De man werd direct aangehouden. In de woning werd inderdaad een hennepkwekerij aangetroffen. Een 26-jarige verdachte, die even hiervoor het pand aan de Roosveldstraat verlaten had, werd even later aangehouden op de Zijlweg.

In een woning aan de Kamperstraat werd rond 21.45 uur een 26-jarige Poolse vrouw aangehouden. Ook in deze woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat beide aangehouden Poolse mannen ook betrokken zijn bij deze kwekerij. Alle drie de verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek.

De aangetroffen planten, hoeveelheid nog onbekend, en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. In beide woningen bleek er illegaal stroom te worden afgetapt ten behoeve van de kwekerijen. Hiervan is aangifte gedaan door een energiebedrijf.