Persberichten Binnensticht, 12.15 uur

Utrecht, 20-07-2008

Winkeldiefstal

BILTHOVEN Vrijdagavond 18 juli heeft de politie met behulp van winkelpersoneel twee vrouwen aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Julianalaan.

Omstreeks 18.20 uur kreeg de politie de melding binnen en kon ter plaatse de twee vrouwen aanhouden. Ze bleken kleding ter waarde van een bedrag van 800,- te hebben weggenomen. De vrouwen van 17 en 22 jaar uit Utrecht zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Bestuurders onder invloed van alcohol

ZEIST In het weekend werd van twee bestuurders het rijbewijs ingenomen in verband met rijden onder invloed van alcohol.

Vrijdagavond 18 juli vond omstreeks 22.30 uur een aanrijding op de Prinses Margrietlaan plaats. De bestuurder verliet de plaats van de aanrijding en toen de bestuurster van de andere auto hem daarop aansprak, greep hij naar haar keel. De politie heeft de man na onderzoek in zijn woning kunnen aanhouden. Op het politiebureau blies de 53-jarige man uit Zeist 980 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij werd in een politiecel ingesloten.

In de nacht van zaterdag op zondag 20 juli controleerde de politie omstreeks 04.00 uur een automobilist op de Driebergseweg. De 28-jarige man uit Soesterberg blies 645 ug/l en ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Aanhouding voor vandalisme

ZEIST In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 juli heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van vandalisme en baldadigheid op de Utrechtseweg.

Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie meldingen binnen dat op de Utrechtsweg deksels van putten gehaald werden. Daar aangekomen bleken 12 putdeksels te zijn verwijderd en lagen er planten op de weg, afkomstig uit plantenbakken. In de omgeving werden twee mannen aangetroffen die met elkaar aan het duwen en trekken waren en onder invloed van aclohol waren. De mannen van 22 en 25 jaar uit Driebergen-Rijsenburg zijn vervolgens aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren en zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.