Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 20-07-2008

Doorgereden na aanrijding

AMERSFOORT Vrijdagmiddag 18 juli is een bromfietser doorgereden na een aanrijding met een fietser op De Kleine Haag. De fietser liep lichte verwondingen aan het gezicht op. De bromfietser werd aangehouden.

Omstreeks 15.00 uur reed een 31-jarige vrouw uit Hardewijk op de fiets op De Kleine Haag in de richting van de Stadsring toen een bromfietser haar tegemoet reed, tegen de toegestane rijrichting in. Toen de bromfietser haar passeerde, kwam zij ten val en beschadigde daarbij haar gezicht. De bromfietser stopte even en reed vervolgens door en verliet daarmee de plaats van het ongeval, een strafbaar feit. De 57-jarige bestuurder uit Amersfoort is na onderzoek in zijn woning aangetroffen en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Aanhouding om neppistool

AMERSFOORT Vrijdagavond 18 juli heeft de politie na een melding een jongen aangehouden vanwege het bezit van een vuurwapengelijkend voorwerp.

Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding over het vuurwapen binnen en kon op basis van het signalement op de Noordewierweg een 14-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden. Naast hem lag het vuurwapengelijkend voorwerp met een demper. Tijdens de aanhouding verklaarde hij dat het wapen van een ander afkomstig was. Deze 15-jarige jongen uit Amersfoort is daarop ook aangehouden. Het bleek te gaan om een nepwapen, dat in beslag is genomen.

Alcoholcontroles

AMERSFOORT Vrijdagavond 18 juli heeft de politie grote alcoholcontroles gehouden op de Birkstraat en de Molenstraat.

In totaal werden 413 blaastesten afgenomen en werd bij vier bestuurders een overschrijding van de toegestane hoeveelheid alcohol gesconstateerd: 270 ug/l, 410 ug/l, 185 ug/l en 120 ug/l bij een beginnend bestuurder.

Tevens werd op vrijdagavond op de Liendertseweg een snorfietser gezien die slingerend over de weg reed. De 22-jarige bestuurder uit Bunschoten werd op alcohol gecontroleerd en blies 560 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en heeft hij een proces-verbaal uitgereikt gekregen.

Aanhouding voor vandalisme

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 juli heeft de politie twee jongens aangehouden in verband met vernielingen bij een school aan de Arnhemseweg.

Omstreeks 04.15 uur kreeg de politie de melding van getuigen binnen dat jongeren tegen goederen aan het schoppen waren. Toen de politie bij de school aankwam, trof zij twee jongens aan naar een rokende afvalbak. De twee jongens van 18 en 19 jaar Amersfoort zijn vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagmiddag heeft de politie drie vrouwen met behulp van winkelbeveiliging aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het St. Jorisplein.

Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie de melding binnen dat de beveiliging achter de vrouwen aan zat. In de parkeergarage van het St. Jorisplein troffen de toegesnelde agenten de drie verdachten aan. Uit onderzoek bleken de vrouwen de goederen in een steeg te hebben achtergelaten. Hierop werden alle drie de vrouwen, afkomstig uit Amersfoort en Amsterdam en in de leeftijd van 20, 26 en 32 jaar, aangehouden op verdenking van diefstal in vereniging en meegenomen naar het politiebureau. Een van de vrouwen bleek ook in het bezit van een busje pepperspray dat in beslag werd genomen.

Orde verstoring

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag 20 juli heeft de politie een man aangehouden in verband met verstoring van de openbare orde en openbaar dronkenschap op de Lavendelstraat.

Omstreeks 00.20 uur zagen aanwezige agenten in het uitgaansgebied dat een man voor de deur van een horecagelegenheid aan de Lavendelstraat stennis begon te maken. Kennelijk nadat hij de zaak was uitgezet. De man probeerde naar de portiers uit te halen en dreigde vervolgens met een stoel boven zijn hoofd. Hierop pakten de agenten de man vast met een nekklem en legden hem in de boeien om hem mee te kunnen nemen naar het politiebureau. De 20-jarige man uit Zeist is met twee boetes vervolgens vrijgelaten.