Persberichten Heuvelrug, 12.30 uur

Utrecht, 20-07-2008

Aanrijding met meerdere voertuigen

RHENEN Vrijdagmiddag 18 juli vond op de Rijksstraatweg een ongeval plaats waarbij vier voertuigen betrokken waren. Bij de aanrijding raakten drie personen gewond.

Omstreeks 16.15 uur reed een automobiliste uit de richting van Elst toen voor haar een auto stopte om de Autoweg in te rijden. De bestuurster, een 40-jarige vrouw uit Ochten, was daarbij niet in staat haar auto op tijd te stoppen en botste op haar voorligger. Door de botsing kwam zij op de andere weghelft terecht en reed met de voorzijde tegen een andere auto aan, raakte een hekwerk en kwam weer op de verkeerde weghelft terecht waarop zij tegen nog een auto botste. De vrouw raakte niet gewond. Drie anderen personen raakten wel gewond en werden met onbekend letsel naar respectievelijk het UMC en het ziekenhuis in Ede gebracht.

Veelpleger aangehouden voor ordeverstoring

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 juli hebben agenten een man aangehouden op de Markt in verband met verstoring van de openbare orde en openbaar dronkenschap.

Omstreeks 01.30 uur zagen surveillerende agenten de verdachte op de Markt schreeuwen. De man was duidelijk onder invloed van alcohol. De agenten gaven hem diverse malen het bevel om de Markt te verlaten. Toen de man hier niet aan voldeed en hij omstanders lastig begon te vallen, besloten de agenten hem aan te houden. De verdachte weigerde hier aan mee te werken waarop hij naar de grond werd gewerkt. Vervolgens kon hij in de politiewagen worden meegenomen naar het politiebureau. Het bleek te gaan om een 33-jarige man uit Veenendaal die vaker overlast veroorzaakt op de Markt.

Graffitispuiters opgepakt

DRIEBERGEN RIJSENBURG Vrijdagavond 18 juli heeft de politie twee verdachten aangehouden in verband met vernieling van een fietsenstalling op het Burgemeesterpark door middel van graffiti.

Omstreeks 19.15 uur kreeg de politie de melding van getuigen binnen. Bij de fietsenstalling aangekomen werden twee verdachten aangehouden voor de vernieling. Het betrof een 17-jarige jongen uit Doorn en een 15-jarig meisje uit Doorn. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau. Een derde jongen kreeg een boete in verband met het negeren van een toegangsverbod (artikel 461).

Bestuurders onder invloed

DOORN - Zaterdagavond 19 juli omstreeks 19.00 uur vond op de Woestduinlaan een botsing plaats waarbij geen van de bestuurders gewond raakten. Wel bleek een van de bestuurders, een 59-jarige man uit Amerongen onder invloed van alcohol te zijn. Tijdens de ademanalyse op het politiebureau blies hij 805 ug/l waarop zijn rijbewijs is ingevorderd en hij een proces-verbaal heeft ontvangen.

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag 20 juli heeft de politie omstreeks 03.30 uur een bestuurder op de Ambachtsstraat gecontroleerd op alcohol. De 29-jarige bestuurder uit Veenendaal blies bij de ademanalyse op het politiebureau 860 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en heeft de man een proces-verbaal uitgereikt gekregen.

DRIEBERGEN RIJSENBURG - In de nacht van zaterdag op zondag 20 juli heeft de politie omstreeks 00.45 uur een bestuurder op de Hoofdstraat gecontroleerd. De 39-jarige bestuurder uit Doorn bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies 585 ug/l op het politiebureau. De man zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een proces-verbaal uitgereikt gekregen.

Jongen terecht

VEENENDAAL De sinds woensdagavond vermiste Hassan van 12 jaar uit Veenendaal, is terecht. Zijn vader heeft hem zaterdagavond in Wageningen ongedeerd aangetroffen. Op dit moment heeft de politie geen aanwijzingen die wijzen op een misdrijf, maar dit wordt nog nader onderzocht.

Drugsbezit

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van zaterdag op zondag 20 juli heeft de politie een man aangehouden in de wijk Noorderwaard in verband met drugsbezit.

Omstreeks 00.45 uur zagen surveillerende agenten dat de man zich verdacht gedroeg en controleerden hem. Hierbij bleek hij in het bezit te zijn van een bolletje harddrugs. Hierop is de 18-jarige man uit Wijk bij Duurstede aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.