Persberichten Rijn & Venen, 12.00 uur

Utrecht, 20-07-2008

Gewond na geweld

BREUKELEN Op de Kerkebrink is zondag 20 juli omstreeks 02.20 uur een man gewond geraakt nadat hij mishandeld was. De toedracht is nog onduidelijk, maar omstanders gaven aan dat er op de Kerkebrink wat gestoeid werd. Een 27-jarige man uit Breukelen kwam hiertussen omdat hij dacht dat er gevochten werd, maar werd vervolgens zelf hard geslagen. Hij liep fors letsel op aan zijn gezicht en was al naar het ziekenhuis toen de agenten arriveerden. De politie stelt een onderzoek in naar wat er gebeurd is.

Drie gewonden bij ongeval

WOERDEN - Vrijdagmorgen 18 juli omstreeks 10.45 uur zijn bij een ongeval op de Europabaan in Woerden drie gewonden gevallen. Een 55-jarige vrachtwagenbestuurder uit Nieuw Lekkerland reed door nog onbekende oorzaak achterop een personenauto. Door de botsing kwam de vrachtwagen via een boom in een sloot terecht. Met behulp van een kraanwagen kon men voorkomen dat de vrachtwagen verder de sloot in gleed. De auto, bestuurd door een 29- jarige vrouw uit Mijdrecht, draaide achterstevoren op de rijbaan. Toevallig passerende verpleegkundigen verleenden eerste hulp. Een traumahelikopter werd ingevlogen om medische bijstand te verlenen. De politie zette de plaats van het ongeval af en regelde het verkeer, dat door het ongeval stremde. Omstreeks 14.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.

De vrachtwagenchauffeur kwam bekneld te zitten en is door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd. Hij is met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht gebracht. De automobiliste en haar 32-jarige passagier uit Mijdrecht, zijn per ambulance naar het UMC in Utrecht (de man) en St. Antoniusziekenhuis (de vrouw) in Nieuwegein vervoerd. De exacte oorzaak wordt nog onderzocht.

Doorgereden na aanrijding

VINKEVEEN Op vrijdag 18 juli 2008 omstreeks 08.30 uur is op de Plevierenlaan een 9-jarige jongen uit Vinkeveen op zijn fiets aangereden. De jongen reed omstreeks 08.30 uur op het fietspad richting de Kerklaan. Hij werd ter hoogte van de bushalte van achteren aangereden door een automobilist, die hem met zijn buitenspiegel op zijn arm raakte. De jongen kwam hierdoor ten val en liep meerdere forse pijnlijke plekken op. De automobilist reed door. Een passant hielp de jongen overeind. De politie vraagt de automobilist of getuigen van het ongeval, zoals de passant, zich te melden bij de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.

Motorrijder gewond

MIJDRECHT - Vrijdag 18 juli omstreeks 07.35 uur is een motorrijder gewond geraakt bij een aanrijding. Een 59-jarige automobilist uit Weesp reed over de Energieweg uit de richting van Wilnis. Hij week uit naar links om een achteruit rijdende vrachtwagen te ontwijken. Op dat moment was een 49-jarige motorrijder uit Almere die in dezelfde richting reed, al begonnen met inhalen. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder raakte gewond en is met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Amsterdam vervoerd.

Vervelende man aangehouden

MAARSSEN Agenten hebben op de Safariweg een 26-jarige man aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Zaterdag 19 juli was omstreeks 01.50 uur op beelden van cameratoezicht te zien dat er iets gaande was op de Safariweg. Agenten namen poolshoogte en spraken een groepje mannen aan. Die stelden zich direct vervelend en brutaal op. Toen de agent aan één van hen vroeg zich te identificeren, weigerde hij dat en wilde hij weglopen. Een agent probeerde dit te voorkomen, waarna er duw- en trekwerk ontstond. De situatie werd dreigend en daarop heeft een agent zijn wapenstok laten zien. Een 25-jarige man uit Utrecht bleef weigeren om zich te identificeren, rende weg, maar zag mountainbike agenten over het hoofd. Die hielden hem aan.

Onder invloed

VINKEVEEN Op de Herenweg is zaterdag 19 juli een 21-jarige bromfietser uit Mijdrecht aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen omstreeks 00.35 uur een bromfietser met hoge snelheid en zonder helm over de Roerdompbrug rijden. Hij negeerde een stopteken, doofde zijn verlichting en probeerde de politie af te schudden. Maar op de Herenweg hielden de agenten hem alsnog staande en lieten ze hem blazen. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 785 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding

MAARSSEN Bij een aanrijding op de Sweserengseweg zijn vrijdag 18 juli twee personen gewond geraakt. Omstreeks 14.10 uur reden een 23-jarige automobilist uit Maarssen en een 49-jarige automobilist uit Harmelen achter elkaar op de Sweserengseweg, beide uit de richting van de Maarsseveensevaart en in de richting van de Burg. Norbruislaan. De man uit Harmelen remde voor autos die voor het rode verkeerslicht stonden te wachten. De man uit Maarssen zag dit te laat en botste er bovenop. Een 49-jarige inzittende van de voorste auto, een vrouw uit Maarssen, had nekklachten en is per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis vervoerd. De 23-jarige Maarssenaar had ook last van zijn nek is per ambulance naar het UMC vervoerd.