Politie Zuid-Holland-Zuid

20/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 20-07-2008 o Persberichten District II

GEEN VERGUNNING
ALBLASSERDAM Twee mannen hebben koeken geprobeerd te verkopen. Ze deden dat op zaterdagavond 19 juli 2008 in de buurt van de Zeelt in Alblasserdam. De politie kreeg hier een melding van en vond de twee van 18 en 20 jaar uit Rotterdam. Agenten hielden de verdachten aan voor venten zonder vergunning. Een verklaarde dat ze de koeken gekocht hadden in een supermarkt en vervolgens probeerden te verkopen.

NEP
GORINCHEM Agenten hebben op de Wijnkoperstraat in Gorinchem twee personen aangehouden. Op zaterdagmiddag 19 juli 2008 kwam de melding dat de twee in de buurt van hun aanhouding nepgoud hadden aangeboden. De politiemensen vonden een 21-jarige vrouw en een 25-jarige man bij hun auto die stond op een parkeerplaats bij de Wijnkoperstraat. Ze hadden wat nepsieraden bij zich. De twee ontkenden dat zij deze sieraden probeerden te verkopen.

VERNIELING
GORINCHEM In ieder geval voor vernieling is een 47-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Op zaterdagmiddag 19 juli 2008 kwam er een paniektelefoontje vanuit een winkel op de Langendijk in Gorinchem. Daar bleek dat de 47-jarige was geweest. Zijn dochter kreeg nog geld van de eigenaar van de winkel. De verdachte werd zo boos dat hij de kassa en een deel van de inboedel vernielde. Volgens de later aangehouden 47-jarige zat er geen geld in de kassa en verliet hij de zaak zonder geld.

ZAK
HOOGBLOKLAND De onderkant van een auto heeft in brand gestaan. Dat gebeurde op zaterdagavond 19 juli 2008 op de rijksweg A27 bij Hoogblokland. Er zat een juten zak om de uitlaat van het voertuig en hierdoor ontstond de brand. De 23-jarige bestuurster uit Hattem vertelde dat zij in Brabant wel over iets was gereden. Vermoedelijk was dit de zak die vast kwam te zitten aan de uitlaat.

DRONKEN
PAPENDRECHT Een dronken man is ingesloten in een politiecel. Politiemensen gingen op zondag 20 juli 2008 omstreeks 00.15 uur naar de Lange Tiendweg in Papendrecht. Een gast van het hotel en de portier hadden iemand ontdekt die in de buurt van de sloot lag. Het bleek te gaan om een 32-jarige man uit Papendrecht. Hij kon praktisch niet meer lopen, waggelde en viel bijna. De agenten wilden de 32-jarige maar daar stelde hij geen prijs op en schold de politiemensen uit. Hierop hielden zij hem aan voor openbare dronkenschap en belediging.