Politie Zuid-Holland-Zuid

20/07 Hoeksche Waard

Dordrecht, 20-07-2008 o Persberichten District III

HUISELIJK GEWELD
s-GRAVENDEEL De politie heeft in een onderzoek naar huiselijk geweld twee mannen aangehouden. Agenten gingen op zaterdagavond 19 juli 2008 naar de Oranjestraat in s-Gravendeel. Een 37-jarige man uit s-Gravendeel deed aangifte tegen zijn 31-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Dordrecht. Volgens hem hadden zij hem mishandeld bij een ruzie. Gedurende het onderzoek bleek dat ook de aangever de 31-jarige vrouw en de eerder aangehouden 31-jarige man had mishandeld. Hierop volgde in de nacht van zaterdag op zondag de aanhouding van de 37-jarige.

AUTO WEG NA INBRAAK
NUMANSDORP Vanaf de Parallelweg in Numansdorp is na een inbraak een auto gestolen. De eigenaar merkte dat op zondagmorgen 20 juli 2008. Verdachten kwamen zijn woning in nadat ze een cilinderslot afbraken. Zo doorzochten het huis en namen de autosleutels maar ook een computer, geld en papieren mee. Vervolgens verdwenen de verdachten met de groene Lexus SC430 van de bewoner. Deze vond in de loop van zondag zijn auto terug in Numansdorp. De politie stelt een onderzoek in.

BELEDIGING
OUD-BEIJERLAND Een 23-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden door de politie. Hij was op zondag 20 juli 2008 rond 04.30 uur op de Pieter de Hooghlaan in Oud-Beijerland. Agenten controleerden daar een groep. Hierna vertrok de groep maar de 23-jarige niet. Hij hield zich niet in en beledigde de politiemensen. Deze brachten hem over naar het bureau. De verdachte vertelde dat hij spijt had en moet een transactiebedrag van 350 euro betalen.

FIETSER VERONGELUKT (vervolgbericht 18 juli 2006) PIERSHIL De politie zoekt in het onderzoek naar de dodelijke aanrijding in Piershil getuigen. Het ongeval gebeurde op vrijdagmiddag 18 juli 2008 omstreeks 12.15 uur op de Buitenom in Piershil ter hoogte van de kruising met de Oosthoek. Een 81-jarige man uit Piershil stak daar bij een oversteekplaats het Buitenom over. Op de Buitenom vanuit de richting van Nieuw-Beijerland reed een auto. De 41-jarige bestuurster uit Oud-Beijerland zag de man te laat. Haar auto schepte de fietser. Direct kwamen hulpverleners waaronder twee ambulances naar de plek van het ongeval. Een ambulance nam het slachtoffer mee richting een ziekenhuis in Rotterdam. Onderweg, ter hoogte van de carpoolplaats in Heinenoord, stapte er nog een arts in van de traumahelikopter. Helaas mocht alle hulp niet meer baten en overleed het slachtoffer daar. De politie zoekt mensen die het ongeval zagen gebeuren of eerder het slachtoffer op zijn fiets zagen rijden. Zij kunnen bellen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

AANGEHOUDEN NA AANRIJDINGEN
PUTTERSHOEK Agenten hebben een 18-jarige jongen uit Maasdam aangehouden. Op zondag 20 juli 2008 rond 05.30 uur reed de verdachte met een auto tegen twee andere autos. Deze stonden op de Pieter Abelszstraat in Puttershoek. Een auto raakte licht beschadigd maar van een ander voertuig brak een voorwiel helemaal af. Ook de auto van de verdachte raakte beschadigd. Hij probeerde nog wel het voorwiel te verwisselen maar deze brak af. Vervolgens zonder iemand in te lichten liep de 18-jarige weg. Uit de blaastest bleek verder dat de verdachte teveel alcoholische drank op had.