Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Barnevelder aangehouden wegens rijden onder invloed
Publicatiedatum: 21-7-2008 9:49:48

EDE - Dat een gewaarschuwd mens niet altijd voor twee telt, bewees een 27-jarige Barnevelder zondagochtend 20 juli.

Agenten zagen de man eerder die nacht rond twee uur in zijn auto zitten aan de Telefoonweg. De man had zijn auto daar half op de stoep geparkeerd. Toen agenten de man aanspraken roken ze alcohol, waarop de Barnevelder onderworpen werd aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. De man kreeg daarom een rijverbod van 8 uur. Om kwart over zes die ochtend zagen de agenten dezelfde man rijden op de Telefoonweg. Hij werd aangehouden wegens het rijden onder invloed. Ademonderzoek wees uit dat hij met een alcoholpromillage van 1,15 achter het stuur had gezeten. Tegen de man is proces - verbaal opgemaakt.
(08-101915)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaren verdacht van vernieling fietsen

Publicatiedatum: 21-7-2008 9:48:04

WAGENINGEN - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 21 juli drie jongens uit Ede aangehouden. Het drietal, in de leeftijd van zeventien en achttien jaar, wordt verdacht van het vernielen van fietsen aan de Stadsbrink.

Rond drie uur kwam er een melding binnen bij de politie van een getuige die gezien had dat een aantal jongeren fietsen uit de fietsenstalling trok. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij drie fietsen aan op de weg. Tevens zagen zij de drie jongens wegfietsen in de richting van de Mansholtlaan. Het drietal werd aangehouden op verdenking van het plegen van de vernielingen. Eén van de jongens, een achttienjarige Edenaar, wist echter te ontkomen. Hij rende hard weg in de richting van de Grindweg. De overige twee zijn voor nader onderzoek ingesloten.
(08-102140)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053