Politie Drenthe

Zondag

Assen, 20-07-2008

Aanrijding auto en fietser
ASSEN Zaterdagmiddag rond 12.30 uur vond een aanrijding plaats aan de Nobellaan. Een 43-jarige fietser uit Assen reed over de rijstrook van de Nobellaan. Een 54-jarige man uit Veenhuizen reed in zijn personenauto over de Groen van Prinstererlaan. Ter hoogte van de kruising gaf de bestuurder van de auto geen voorrang aan de fietser. Een aanrijding was het gevolg en de fietser kwam ten val. Deze klaagde over pijn in haar onderrug en is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (BPS 08-15568)

Rijden onder invloed
ASSEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige snorfietser aangehouden aan de Brinkstraat. Op het bureau blies hij 720 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 08-1550708)

ZUIDWOLDE De politie kreeg zaterdagavond een melding van een eenzijdig ongeval op de kruising Leeuwenveenseweg en Echtenseweg. De bestuurster, een 48-jarige vrouw uit Spier, was rechtdoor gereden en botste tegen een ANWB-paal. Kennissen die te hulp geschoten waren, wilden de auto wegslepen. Agenten hebben van de vrouw een blaastest afgenomen. Op het politiebureau blies de vrouw 565 ugl. Tegen haar is verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg ze een rijverbod van 6 uur. (BPS 08-155653)

MEPPEL Een 19-jarige, beginnende bestuurder van een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Hoogeveenseweg. De jongeman blies aan het bureau 135 ugl. Na overleg met Justitie kreeg hij een boete van 120,-. (BPS 08-155677)

WEITEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 43-jarige man uit Lingen aangehouden aan de Kerkenweg. De man blies op het bureau 270 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 08-155703)

ASSEN Een 30-jarige man uit Assen is in de nacht van zaterdag op zondag aan het Kanaal aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 430 ugl. Hij kreeg een bekeuring mee naar huis. (BPS 08-155707)

Hardrijder aangehouden
SMILDE Een 35-jarige man uit Assen is zaterdagmiddag aangehouden in Appelscha. De politie was bezig met een verkeerscontrole op de N371 ter hoogte van Hijkersmilde. De verdachte uit Assen werd gelaserd met een snelheid van 88 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Bovendien had de man een gevaarlijke rijstijl. Agenten wilden de man staandehouden, maar de bestuurder ging er vandoor. De man reed met hoge snelheid in de richting van Appelscha en haalde daarbij meerdere malen andere weggebruikers in. Hij is uiteindelijk aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BPS 08-155597)

Politie controleert in verkeer
MEPPEL Agenten hebben zondag in de vroege morgen tijdens een surveillance bekeuringen uitgedeeld voor het fietsen zonder licht (1x) en het te hard rijden (110 km/ uur waar je 60 km/uur mag rijden) (BPS 08-155722) Daarnaast is op meerdere plaatsen in Dwingeloo, Ruinerwold en Meppel gecontroleerd op alcohol in het verkeer. Zondagmorgen is van 26 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van hen had te veel gedronken. (BPS 08-155721)

MEPPEL Tijdens een controle op onder meer de N375 en de Heinsiusstraat zijn zaterdag meerdere bestuurders bekeurd voor het niet handsfree bellen (1x) en omdat een kind van 3,5 jaar oud op schoot werd vervoerd. Bovendien werden bekeuringen uitgedeeld wegens het negeren van rood licht (1x), het voeren van mistlichten (1x) en het gebruiken van een onjuiste kentekenplaat (1x). Van meerdere bestuurders is een blaastest afgenomen, geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 08-155580)

Politie houdt verdachte van inbraak in woning aan ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Oosterparallelweg. Een getuige belde de politie die met meerdere autos ter plaatse ging. Tijdens een zoeking in de woning, de bewoners waren op dat moment niet thuis, werd de 20-jarige verdachte aangetroffen. Hij had zich verstopt. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-155531)
Uitslaande brand rijtjeswoning
MEPPEL Zondagmorgen zijn bewoners van zes woningen aan de Van Houtenstraat geëvacueerd. Er was brand ontstaan in één van de rijtjeswoningen. De brand begon als een binnenbrand, maar werd al snel uitslaand. Omdat er gevaar was voor de omliggende woningen, zijn de bewoners uit huis gehaald en opgevangen in een nabijgelegen wijkcentrum. Bij de brand raakten geen personen gewond. Wel is een aantal dieren, waaronder katten en cavias, om het leven gekomen. Het schadebedrag is nog niet bekend. Ten tijde van de brand was in ieder geval één persoon in de woning aanwezig. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. (BPS 08-155738)

Man aangehouden op verdenking van inbraak in woning EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige man uit s Gravenhage aangehouden aan de Dordsedwarsstraat. De man werd door een getuige gezien op het balkon van de woning. De verdachte wilde, na bevel van agenten, niet naar beneden komen. Hij dreigde zelfs naar beneden te springen. De verdachte liep heen en weer, van balkon naar balkon. Hij is uiteindelijk op het dak door agenten aangehouden en geboeid naar beneden begeleid. Tijdens het vervoer naar het politiebureau heeft hij agenten bedreigd. Bij fouillering werden pillen aangetroffen. Onderzocht wordt of het gaat om drugs en om zo ja, om welke soort. De man is ingesloten voor nader onderzoek. (BPS 08-155709)

Politie houdt winkeldieven aan
HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagmiddag een 27-jarige en een 28-jarige vrouw uit Emmen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouwen werden verdacht van diefstal uit een winkel aan de Hoofdstraat, terwijl zij een kind (leeftijd onbekend) bij zich hadden. De drie zijn meegenomen naar het bureau. Het tweetal heeft bekend kleding te hebben gestolen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 08-155574)

Man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal BORGER Agenten hebben zaterdagmiddag een 45-jarige man uit Borger aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt aan de Hoofdstraat. De man zou onder meer pizzas en gebak hebben weggenomen ter waarde van 20,-. Na verhoor kreeg de man een bekeuring van 150,-. (BPS 08-155578)

Huiselijk geweld
KLAZIENAVEEN Een 29-jarige vrouw uit Klazienaveen deed zaterdag aangifte van huiselijk geweld. Zij zou mishandeld zijn door haar 31-jarige vriend. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BPS 08-155572)

Mannen aangehouden wegens mishandeling
WESTERBORK Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen van 22 jaar uit Wijster aangehouden op verdenking van mishandeling in een discotheek aan de Hoofdstraat. Een 18-jarige jongen uit Westerbork deed aangifte. De verdachte zijn ingesloten voor nader onderzoek. (BPS 08-155691)

Wildplasser aangehouden
EMMEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige man uit Breukelen aangehouden aan de Hoofdstraat. De man werd bekeurd wegens wildplassen, maar kon geen legitimatiebewijs tonen. De verdachte is meegenomen naar het bureau en daar bleek dat hij zijn rijbewijs gewoon bij zich had en dat hij een valse naam had opgegeven. Hij kreeg diverse bekeuringen. (BPS 08-155696)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280