Stadsdeel Amsterdam Centrum


Krasnapolsky komt belofte na

21 juli 2008

NH Grand Hotel Krasnapolsky wil de parkeergarage in de Sint Jansstraat ondergronds brengen. Daarmee lost het hotel een oude belofte in bij de buurt, die jarenlang heeft geklaagd over de verouderde bovengrondse garage.
De huidige bovengrondse parkeergarage Krasnapolsky heeft toegezegd dat de garage wordt aangepakt zodra het Blaauwlakenblok aan de andere kant van de straat is opgeknapt. Het ondergronds brengen van de garage kost veel geld. Om de kosten te dekken bouwt Krasnapolsky daarom extra kamers. In overleg met de welstandscommissie is bepaald hoe groot het hotel na de verbouwing mag zijn en hoe het eruit komt te zien. Daarnaast willen de buurtbewoners graag dat er niet minder zon in de Sint Jansstraat komt. Om aan deze eisen en wensen tegemoet te komen heeft Krasnapolsky het oorspronkelijke plan aangepast.

Inspraak
De verbouwing moet een grote kwaliteitsimpuls opleveren voor de Sint Jansstraat. Dit is een belangrijk criterium van het hotelbeleid van het stadsdeel. Het verbouwingsplan past niet binnen het huidige bestemmingsplan. Krasnapolsky heeft daarom bij het stadsdeel een verzoek ingediend om vrijstelling te krijgen om het hotel te kunnen veranderen. Het dagelijks bestuur neemt in augustus het besluit of het plan na de zomer in de inspraak komt. Het plan is voor belangstellenden nu al tot 1 augustus in te zien bij het Voorlichtingsloket van het Stadhuis. De start van de inspraak wordt uiteraard tijdig aangekondigd. Het plan wordt uitvoerig gepresenteerd en toegelicht.