Technische Universiteit Eindhoven

Tech United tweede op WK robotvoetbal

Geplaatst: 21 juli, 2008

TU/e-robotvoetbalteam Tech United is afgelopen weekeinde tweede geworden op RoboCup 2008, het WK voetbal voor robotteams in Suzhou China. Het team, dat speelt in de Middle Size League, werd in de finale met 7-1 verslagen door het Portugese CAMBADA van de Aveiro Universteit.

Een beeld uit een van de wedstrijden van Tech United op RoboCup 2008.

Het Eindhovense team bereikte de finale ten koste van de wereldkampioen van 2007, Brainstormers Tribots uit Duitsland. In de halve finale versloeg Tech United de Duitsers met 2-1. Op het hele toernooi speelden de robots van de TU/e veertien wedstrijden. Daarvan werden er negen gewonnen, vier gelijk gespeeld en één verloren - de finale.

En dat laatste met dikke cijfers: 7-1. Terwijl Tech United in de poulewedstrijden nog met 3-2 had gewonnen van de Portugezen. Volgens het team lag dat grotendeels aan het ontbreken van een tweede camera, waardoor het niet mogelijk was de hoge ballen van de Portugezen waar te nemen. Bij rust stond het daardoor al 4-0.

Ondanks de tweede plaats kijkt het Eindhovense team met tevredenheid terug op het toernooi. "Niet alleen werd de finale bereikt, maar in de weg ernaartoe werden Brainstormer Tribots, Hibikino-Musashi en CAMBADA verslagen. Bovendien is de finale de enige wedstrijd in dit toernooi die we verloren hebben", aldus het persbericht.

Naast Europees kampioen - Tech United veroverde in april van dit jaar de Europese titel in Hannover - is het TU/e-team nu dus ook vice-wereldkampioen.

Later vanochtend meer informatie, in afwachting van een interview met teamcoach Roel Merry.