Datum: 21 juli 2008

Leiden Autodief op heterdaad Een vrouw uit Leiderdorp betrapte zondag 20 juli rond 15.25 uur een man die bezig was haar op de Kaasmarkt geparkeerde auto te doorzoeken. Zij trok hem uit haar auto en riep de hulp in van mensen van parkeerbeheer die op het parkeerterrein met hun werk bezig waren. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Het gaat hier om een 41 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij zit voor het onderzoek nog vast.

Leiden Telefoondief aangehouden De politie heeft zondag 20 juli een 32 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden die het was gelukt om in een wachtruimte van het Station een mobiele telefoon te stelen van een man uit Alkmaar. De Alkmaarder zat daar met een vriend toen de verdachte naast hem kwam zitten en kans zag om op slinkse wijze zijn telefoon te stelen. Hij ging er vervolgens vandoor met in zijn kielzog de gedupeerde en vriend. Onderweg belden zij de politie die de verdachte vervolgens kon aanhouden. Het bleek hier te gaan om een veelpleger die in 1e instantie bij zijn aanhouding ook nog een valse naam opgaf. Dinsdag 22 juli wordt hij voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Leiden Vernieler aangehouden Zondag 20 juli rond 02.40 uur heeft de politie aan de Bosrode een 32 jarige man uit Voorschoten aangehouden. In een dronken bui mogelijk in combinatie met verdovende middelen zorgde hij voor onrust aan de Bosrode. Hij ging enkele tuinen in, vernielde daar goederen zoals tuinbeelden, lampen en een vogelplaatsje. Enkele bewoners werden wakker en schakelden de politie in. Deze nam de man mee waarna de rust weer terugkeerde. De verdachte krijgt een proces-verbaal.

Leiden Politie voorkomt erger door aanhoudingen De politie heeft op zaterdag 19 juli, rond 04.40 uur, vier verdachten aangehouden omdat zij ruzie met elkaar maakten en geweld niet schuwden. Met gebalde vuisten en met een fietsslot werd er op elkaar ingeslagen. Agenten reden op dat moment langs en besloten de vier aan te houden. Drie renden weg, maar konden nog in de kraag gepakt worden. In eerste instantie wilden zij allemaal aangifte doen, maar zagen hier uiteindelijk allemaal vanaf. De vier verdachten een 18 en 19 jarige Leiderdorper, een 20 jarige man uit Apeldoorn en een 22 jarige Leidernaar hebben allen een bekeuring gekregen en zijn richting huis gestuurd.

Leiden Aanhouding na kopstoot De politie heeft een 31 jarige man uit Vlaardingen aangehouden nadat hij zich vervelend gedroeg in een uitgaansgelegenheid aan de Hogewoerd. De man had ruzie gekregen met een andere klant en had hem een kopstoot gegeven. De portiers hebben hierop de verdachte naar buiten gezet. De verdachte verzette zich flink. De politie heeft de verdachte van de portiers overgenomen. De 22 jarige man uit Leiderdorp, die de kopstoot had ontvangen, deed aangifte. De verdachte is gedagvaard en zal zich moeten verantwoorden aan de politierechter.

Leimuiden Motorrijder aangehouden De politie heeft een 30 jarige motorrijder uit Koudekerk aan den Rijn aangehouden nadat hij een automobilist in het gezicht had geslagen en een buschauffeur bedreigd had.

De motorrijder reed op vrijdag 18 juli rond 22.00 uur over de Provincialeweg N207 ter hoogte van Leimuiden. Voor hem reed zijn vriendin, ook op een motor. Een bus die van busstrook naar rijbaan wisselde, zorgde ervoor dat een automobilist van de rechterrijstrook naar de linkrijstrook wisselde. Door deze manoeuvre moest de motorrijderster flink in de remmen, zij kon een aanrijding maar net aan voorkomen. De verdachte wilde hierop verhaal halen bij de automobilist en de buschauffeur. Hij liet eerst de automobilist stoppen, trapte zijn spiegel van de auto en gaf hem een vuistslag. Vervolgens is hij door gereden naar de bus en bedreigde de buschauffeur.

Zowel de automobilist als de buschauffeur deden aangifte tegen hem. De politie kon de motorrijder, op basis van zijn kenteken, thuis aanhouden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Rijpwetering Vechtpartij, twee aanhoudingen De politie heeft op zaterdag 19 juli, rond 01.30 uur, twee mannen aangehouden op de parkeerplaats van de Koppoellaan in Rijpwetering. De twee mannen hadden met elkaar gevochten en waren gewond geraakt. Een van de verdachten werd door een omstander in bedwang gehouden, deze belde ook de politie. Beiden verdachten werden door de politie aangehouden vanwege het geweld. Voordat een van de verdachte, een 32 jarige man uit Oud Ade, mee naar het politiebureau kon, werd hij eerst voor controle naar het Rijnland Ziekenhuis gebracht. De andere verdachte kreeg van het ambulancepersoneel een wekadvies. Omdat geen van beiden aangifte wilden doen zijn zij weer in vrijheid gesteld. De verdachte uit Oud Ad kan wel een rekening verwachten voor de schade die hij opzettelijk toebracht aan een auto, waarvan de eigenaresse wel aangifte heeft gedaan.

Gouda Auto tegen lichtmast Zondag 20 juli, rond 01.35 uur, reed een 65 jarige man uit Gouda met zijn auto op de Groenhovenstraat tegen een lichtmast. De lichtmast brak af en kwam dertig meter verder terecht. Een 67 jarige vrouw die bij hem in de auto zat klaagde over pijn op de borst en is voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Waardoor de man van de weg raakte is niet duidelijk geworden. In ieder geval was er geen sprake van drankgebruik.

Gouda Diefstal sigaretten uit benzinestation Bij een inbraak in een benzinestation aan de Schoonhovenseweg is nagenoeg de gehele voorraad sigaretten gestolen. De inbraak vond maandag 21 juli kort na 03.00 uur plaats. De politie stelt een onderzoek in.

Gouda Aanhouding voor oplichting, heling of diefstal creditcard De politie heeft vrijdagmiddag 18 juli een 30 jarige man uit Den Haag aangehouden nadat deze bij een warenhuis aan de Kleiweg met een gestolen creditcard gekochte kleding weer probeerde in te ruilen voor geld. Een agent, die daar in zijn vrije tijd liep, herkende de man uit vorige onderzoeken en wist dat hij zich van dergelijke praktijken bediende. Op het moment dat de gewaarschuwde politie arriveerde liet de verdachte de tassen vallen en rende weg. Desondanks kon hij worden aangehouden. De creditcard was van een man uit Krimpen aan den IJssel. Hij had de kaart nog niet gemist en die was daarom nog niet geblokkeerd. Vermoedelijk is de kaart kort geleden gestolen uit een bouwkeet aan de Ronsseweg. Onderzoek wees uit dat er meerdere aankopen met de kaart gedaan waren. De politie heeft dit verder in onderzoek. De verdachte is 21 juli voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Waddinxveen Auto gestolen; getuigen gezocht De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van een auto vanaf de Nesse in Waddinxveen. De auto is inmiddels terug, maar de daders zijn nog niet gepakt. De politie vraagt daarom getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844 of op het dichtstbijzijnde politiebureau.

Op zondag 20 juli, rond 00.30 uur, ontdekte de eigenaar van de auto dat hun groene Citroen Saxo gestolen was vanaf een parkeerterrein aan de Nesse. Zij meldden dit direct bij de politie. Agenten die hun ronde deden kwamen de auto vervolgens op de Zuidplashof tegen en zette de achtervolging in. De gestolen auto met drie inzittenden reden vervolgens de Graanakker op. Daar kwam de auto tot stilstand tegen een andere auto en vluchtten de drie inzittenden. De politie heeft een zoekslag gemaakt in de wijk, maar de verdachten niet meer aangetroffen. De auto is naar het politiebureau gebracht, waar de technische recherche de auto heeft onderzocht op sporen die door de daders kunnen zijn achtergelaten. De politie zet het onderzoek voort.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --