Gemeente Coevorden

Nieuwe kans deelname bromfietscursus

In augustus 2008 start weer een nieuwe bromfietscursus in de regio Drenthe-Zuid-Oost. Een mooie kans voor 15-jarigen om dit jaar voor slechts 50 euro deel te nemen aan de theoretische en praktische bromfietsopleiding.

De bromfietsopleiding in de regio Drenthe-Zuid-Oost leidt in zes lessen van elk 1,5 uur op voor het verplichte CBR theorie-examen. Na het behalen van het bromfietsrijbewijs mag een 16-jarige op de brommer rijden. Maar theoretische kennis alleen is niet voldoende om veilig aan het verkeer deel te nemen. Dat blijkt helaas uit het grote aantal ongevallen waarbij jonge bromfietsers zijn betrokken.

Praktijk

Om letselongevallen met jonge bromfietsers te voorkomen, biedt de regio Drenthe-Zuid-Oost ook een praktijkopleiding aan. In drie lessen van elk drie uur leren 15-jarigen veilig en verantwoord met de brommer om te gaan. Rijden, remmen, stoppen, obstakels ontwijken en behendigheidoefeningen zijn de vaardigheden die tijdens de training worden geoefend op een afgesloten terrein. De praktijkopleiding wordt afgesloten met een examen, dat wordt afgenomen door Veilig Verkeer Nederland. Op vertoon van het behaalde praktijkcertificaat geeft Univé korting op de verzekeringspremie.

50 euro

Door onder andere subsidie van de gemeente bedragen de kosten van de theoretische en praktische cursus samen slechts 50 euro. De kosten voor de boeken ( EUR 25,00 ) en het CBR theorie-examen zijn hierbij niet inbegrepen. De organisatie van de bromfietscursus wordt verzorgd door de Provincie Drenthe in samenwerking met de gemeente.

Data en aanmelden

Op maandag 18 augustus om 18.30 uur start een cursus bij VOCE (Verkeers Opleidingscentrum Coevorden-Emmen), 't Kleine Veld 10 in Dalen.
Op woensdag 20 augustus om 19.30 uur start een cursus bij Verkeersschool Oudeboon, Bannerschultestraat 19 in Sleen.

Alle jongeren die 16 jaar worden in de maanden augustus, september of oktober a.s. kunnen zich aanmelden kan bij de verkeersschool van hun keuze:
Verkeersschool Oudeboon: telefoonnummer 0591-361220 / e-mail: andreoudeboon@orange.nl
Verkeersschool VOCE: telefoonnummer 0524-517822 / e-mail: a.kuik@voce.nl

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met het Coördinatiepunt Verkeerseducatie Drenthe-Zuid-Oost, Marja Derksen, telefoon 06-41458601.