Gemeente Roermond

Trein naar Roermond met korting in koopweekend

Rijkswaterstaat stelt tot en met oktober elke eerste zaterdag en zondag van de maand het van A naar Beterkaartje beschikbaar. Treinreizigers vanuit Heerlen en Maastricht (en vanuit de tussenliggende stations) kunnen dan voor 2,- (retour, 2e klas) met de NS naar Roermond en weer terug reizen. Omdat tussen Venlo en Roermond treinen van Veolia rijden, is het van A naar Beterkaartje op dat traject helaas niet beschikbaar.

Rijkswaterstaat biedt deze mogelijkheid om de bereikbaarheid van Roermond tijdens de tunnelsluitingen in het weekend te bevorderen. De treinkaartjes zijn o.a. verkrijgbaar in de NS-kaartjesautomaten op de diverse stations.

Elke eerste zondag van de maand is het koopzondag in de bisschopsstad. Daarnaast zijn vele vestigingen ook alle andere zondagen geopend, zoals het Designer Outlet Center, het Retailpark en de Meubelboulevard. Ondanks het feit dat de tunnels in de weekenden afgesloten zijn, is de stad Roermond uit alle windrichtingen prima bereikbaar (via de A2, A73, N280 en N293). Publicatiedatum: 21-07-2008 Bijgewerkt: 21-07-2008