Politie Groningen

Maandag 21 juli 2008

Provincie Groningen, 21-07-2008

Groningen: jongens steken fiets in portiek in brand

De politie heeft zondagmiddag twee jongens van 11 en 12 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden voor brandstichting. Bewoners van een flat in de Porfierstraat waren enkele uren eerder opgeschrikt door een brand in de portiek. De brandweer wist het brandje te blussen. De tassen van een fiets bleken in brand gestoken te zijn, waarna ook de fiets vlam vatte. Door de brand ontstond behoorlijke rookontwikkeling in de portiek. De brandweer moest op de bovenste verdieping van de portiek een raam inslaan. Ook moest op de begane grond een deur worden opengebroken om bij de brand te kunnen. De bewoners van de flat gaven aan dat zij de laatste tijd overlast ondervonden van twee jonge knapen. Buurtbewoners wisten de twee jonge verdachten op te sporen en over te dragen aan de politie. Tijdens het verhoor bekende het duo dat zij de tassen van een fiets met een stuk papier in brand hadden gestoken. Zij hadden de brand gesticht, omdat enkele bewoners van de flat hun zouden plagen. De knapen werden na verhoor in vrijheid gesteld en overgedragen aan hun ouders.

Groningen: vrouw gewond bij aanrijding

Een 22-jarige vrouw uit Tjuchem is zaterdagmiddag op de kruising Sint Petersburgweg, Driebondsweg en de Odenseweg gewond geraakt. Een 42-jarige automobilist uit Ten Boer verleende aan de vrouw, die ook in een auto reed, geen voorrang. Door de aanrijding liep de Tjuchemse nekletsel op. Zij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval opgemaakt.

Vierhuizen: Fries gewond bij ongeval

Een 61-jarige man uit Buitenpost is zaterdagmiddag op de kruising Provincialeweg N361 met de Strandweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Fries verleende op de kruising geen voorrang aan de bestuurder van een lijnbus. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. De Fries zat bekneld in zijn auto. Hij moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. De bestuurder werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Zijn passagier, een 68-jarige man uit Buitenpost, bleef ongedeerd. De bestuurder van de lijnbus en vijf inzittenden kwamen ook met de schrik vrij. Zowel de auto als de lijnbus moest met schade worden afgevoerd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Delfzijl: fietsster gewond bij aanrijding

Een 71-jarige fietsster uit Delfzijl is zondagmiddag gewond geraakt. De vrouw fietste over de Zeel in haar woonplaats. Zij kreeg op de kruising met het Kraaienbos geen voorrang van een 39-jarige automobilist uit Delfzijl. De fietsster is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Vierhuizen: auto van de weg gehaald

De politie heeft zondagnacht een auto van de weg gehaald en de 39-jarige bestuurder uit Kollum aangehouden. De man werd op de Panserweg in Vierhuizen gecontroleerd. De auto bleek niet verzekerd en APK gekeurd te zijn. Daarnaast had de bestuurder nog diverse boetes openstaan. Voorts moest hij nog DNA afstaan. De man is ingesloten en de auto is afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Heiligerlee: automobilist belandt in tuin

Een 33-jarige automobilist uit Scheemda is zondagavond gewond geraakt. De man reed over de Provincialeweg in Heiligerlee. Hij verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Vervolgens heeft de bestuurder een groene container en een lantaarnpaal omver gereden. Uiteindelijk kwam de man in een naastgelegen tuin tot stilstand. De bestuurder werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de man werd een alcohollucht waargenomen. In het ziekenhuis werd een bloedproef van de verdachte afgenomen om vast te stellen of de man onder invloed heeft gereden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De omheining van de tuin raakte beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: aanhoudingen bij vechtpartij

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen uit Winschoten, 18 en 20 jaar, aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij bij het station in Winschoten. Daar trof de politie twee groepen jongeren aan. Er zou onder meer geslagen zijn met een knuppel en ook zo een automobilist zijn ingereden op een groepje jongeren. Verder zou er sprake zijn van diverse bedreigingen. De 20-jarige verdachte probeerde aan zijn aanhouding te ontkomen door het Sterrebos in te rennen. Met behulp van een politiehond kon de man toch worden aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Er zullen daarnaast diverse getuigen worden gehoord.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Verlengde Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 688, aantal overtredingen: 173, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Lauwersoog, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 465, aantal overtredingen: 75, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Sappemeer, Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 228, aantal overtredingen: 64, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 465, aantal overtredingen:168, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kropswolde, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 228, aantal overtredingen: 64, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.