Motorrijder aangehouden na verkeersconflict

Twee aangiftes van bedreiging, mishandeling en vernieling

Leimuiden , 21-07-2008 o De politie heeft een 30 jarige motorrijder uit Koudekerk aan den Rijn aangehouden nadat hij een automobilist in het gezicht had geslagen en een buschauffeur bedreigd had.

De motorrijder reed op vrijdag 18 juli rond 22.00 uur over de Provincialeweg N207 ter hoogte van Leimuiden. Voor hem reed zijn vriendin, ook op een motor. Een bus die van busstrook naar rijbaan wisselde, zorgde ervoor dat een automobilist van de rechterrijstrook naar de linkrijstrook wisselde. Door deze manoeuvre moest de motorrijderster flink in de remmen, zij kon een aanrijding maar net aan voorkomen. De verdachte wilde hierop verhaal halen bij de automobilist en de buschauffeur. Hij liet eerst de automobilist stoppen, trapte zijn spiegel van de auto en gaf hem een vuistslag. Vervolgens is hij door gereden naar de bus en bedreigde de buschauffeur.

Zowel de automobilist als de buschauffeur deden aangifte tegen hem. De politie kon de motorrijder, op basis van zijn kenteken, thuis aanhouden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.