Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 21-07-2008

Man aangehouden

IJSSELSTEIN De politie heeft zondag een 37-jarige man uit Bemmel aangehouden op verdenking van het plegen van geweld en vernieling.

Omstreeks 09.55 uur kreeg de politie de melding dat op de Boedapestlaan buitenspiegels van geparkeerde autos werden getrapt en dat de verdachte op een deur stond te bonken. Ook had de man een andere man geschopt, naar later bleek de nieuwe partner van zijn ex. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de verdacht al weg. Hij is later aangehouden op een adres in Zeist en is ingesloten.

Aanrijding onder invloed

NIEUWEGEIN - De politie heeft zondag 20 juli een 59-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol achter op een personenauto was gebotst.

Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie de melding dat op de Batauweg een aanrijding had plaatsgevonden. Een bestuurder van een bestelbus was achterop een personenauto gebotst. De 59-jarige bestuurder rook naar alcohol en moest blazen. Hij blies 770 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Drie jongens aangehouden voor baldadigheid

VIANEN Op het Zwanengat heeft de politie zondag drie jongens aangehouden voor baldadigheid. Omstreeks 16.40 uur hoorde een buurtbewoner breekgeluiden bij een slooppand. Hij schakelde de politie in. Agenten praatten drie jongens die binnen vernielingen aanrichtten naar buiten en hielden hen aan. De jongens van 16 jaar oud en afkomstig uit Vianen zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar kregen ze een bekeuring en zijn ze aan hun ouders overgedragen.