Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 21-07-2008

Jonge woninginbrekers aangehouden

MIJDRECHT De politie heeft dinsdag 15 juli twee verdachten van een woninginbraak op vrijdag 27 juni aan de Viergang aangehouden.

Die vrijdag 27 juni omstreeks 20.30 uur zag een buurtbewoner dat er werd ingebroken in een woning aan de Viergang. Twee jongens die niet op het adres thuishoorden, liepen met een laptop de woning uit. De getuige schakelde de politie in, maar de verdachten waren al weg toen agenten arriveerden. Een onderzoek in de omgeving leverde op dat moment geen aanhoudingen op. De politie stelde een nader onderzoek in en dat resulteerde in de verdenking van twee jongens uit Mijdrecht en Wilnis, van respectievelijk 14 en 17 jaar oud. Zij zijn dinsdag 15 juli aangehouden, zijn verhoord en hebben de inbraak bekend. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Wapenhandel

BRUSSEL / NIGTEVECHT De politie heeft in samenwerking met de Belgische politie een 39-jarige man uit Nigtevecht aangehouden omdat hij wordt verdacht van wapenhandel. Begin dit jaar is de politie een onderzoek gestart naar wapenhandel in België en Nederland. Het onderzoek leidde naar een 39-jarige man uit Nigtevecht die op 7 juli jl. in Brussel kon worden aangehouden. Hij had op dat moment twee vuurwapens bij zich. Bij een doorzoeking in zijn woning in Nigtevecht trof de politie nog meer vuurwapens en vuurwerk aan. De goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is op dinsdag 15 juli 2008 overgedragen aan de politie van het district Rijn & Venen en zit momenteel vast voor verhoor. Het onderzoek wordt voortgezet. (Foto: Politie Utrecht)

Dronken over A12

WOERDEN Een 51-jarige man uit Oudewater is aangehouden voor rijden onder invloed. De politie ontving zondag 20 juli omstreeks 13.10 uur meldingen dat een automobilist over de Rijksweg A12 van Woerden richting Utrecht reed en alle rijbanen nodig had om zijn auto onder controle te houden. Agenten keken naar de man uit, troffen hem aan en zetten hem aan de kant van de weg voor een blaastest. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Hij blies 740 ug/l en moest zijn rijbewijs inleveren. Proces-verbaal is opgemaakt.

WOERDEN Zondagmorgen 20 juli omstreeks 07.35 uur is een 28-jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden voor rijden onder invloed over de Rijksweg A12. De automobilist werd bij een alcoholcontrole gecontroleerd en had te veel gedronken. Ze werd aangehouden en blies 485 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van vijf uur en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

BREUKELEN Bij een alcoholcontrole op de Keulschevaart is een 28-jarige man uit Alkmaar aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd zondag omstreeks 08.20 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 510 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auto botst tegen woning

WOERDEN Op de Steinhagensweg / Andersenhof is een automobilist zondagmorgen 20 juli tegen een gevel van een woning gebotst. Een passagier raakte gewond.

Omstreeks 05.30 uur belde een bewoner van het Andersenhof de politie; zojuist was een auto tegen de gevel van zijn woning aangereden. De politie ging ter plaatse en trof een auto met vier inzittenden aan. Het bleek dat een 23-jarige automobilist uit Harmelen kort daarvoor op de Steinhagenseweg de macht over het stuur was kwijtgeraakt. De auto raakte naast de rijbaan, botste tegen een gevel van een woning aan en kwam verderop op een fietspad tot stilstand. Een 25-jarige man uit Harmelen die achterin zat, raakte gewond aan zijn hoofd en is per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. Twee woningen liepen behoorlijke schade op. De exacte toedracht van het ongeval wordt onderzocht. De bestuurder had niet gedronken.