Persberichten stad Utrecht, 10.20 uur

Utrecht, 21-07-2008

Schuld

UTRECHT Op zondagavond 20 juli werd een man door een andere man mishandeld. Vermoedelijk vanwege een schuld.

Rond 18.40 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op het Radboudkwartier. Ter plaatse bleek dat twee mannen, 19 en 20 jaar en afkomstig uit Utrecht en Vinkeveen, ruzie met elkaar hadden gehad. De Utrechter deed aangifte van mishandeling tegen de Vinkeveense man. Die zou hem meerdere malen hebben geslagen omdat hij nog geld van hem tegoed had.

De Vinkevener werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Belediging

DE MEERN Een automobilist kon op zondag 20 juli een bekeuring niet erg op prijs stellen. Hij schold agenten de huid vol.

In de middag zagen agenten een auto met aanhangwagen over de Zandweg rijden. Zij zagen dat de aanhangwagen niet was voorzien van een kentekenplaat en spraken de automobilist, een 52-jarige man uit Woerden, daar op aan. Vervolgens zagen zij dat ook de losbreekreminrichting niet in orde was. Toen zij dat tegen de Woerdenaar zeiden, ging hij ineens door het lint. Hij schold de agenten de huid vol. Daarop werd hij aangehouden voor belediging. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bestelbusje op zijn kop

UTRECHT Een bestelbusje belandde op zondag 20 juli bij een ongeval op zijn kop. Onder andere de traumahelikopter kwam ter plaatse.

Rond 15.40 uur reed een 31-jarige automobilist uit Gouda met een bestelbusje over de rechterrijstrook van de Rijksweg A28, komende uit de richting van Amersfoort. Bij hem in de bestelbus zat zijn 19-jarige vriendin uit Emmen. Even voor de oprit van de A28 bij de Waterlinieweg wisselde de bestuurder van de rechterrijstrook naar de linkerrijstrook. Door deze manoeuvre, raakte de bestuurder in een slip, vloog dwars de bocht uit en rolde vervolgens het talud af. De bestelbus kwam op de kop tot stilstand.

De hulpdiensten werden gewaarschuwd en ook een traumahelikopter werd ingezet. Toen agenten ter plaatse kwamen, zat de bestuurder op de bestelbus. Zijn vriendin zat vast in de bestelbus en hij hield haar aan de praat. Zij werd door de brandweer bevrijd. Beide betrokkenen werden voor onderzoek per ambulance naar het UMC gebracht. De vrouw werd daar met rug- en nekletsel opgenomen. De man mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten, maar werd vervolgens aangehouden. Hij bleek nog boetes voor bijna 3800 euro open te hebben staan en hij werd voor de politie van Gouda gezocht in verband met een bedreiging. Hij is aan politiemensen van Gouda overgedragen.

Schop tussen de benen

UTRECHT Op vrijdag 18 juli wist een bejaarde vrouw op een doeltreffende manier een man van zich af te houden.

Rond 16.00 uur liep een 85-jarige vrouw uit Utrecht over de Kapteynlaan in de richting van het winkelcentrum. Zij zag dat een man naar haar toe kwam lopen en hij hield haar tegen. De man wilde geld hebben, maar de Utrechtse weigerde dat te geven. Hij pakte haar hardhandig vast en eiste weer geld.

Op het moment dat hij de vrouw losliet, bedacht zij zich geen moment en gaf hem vol een trap tussen zijn benen. De man kromp in elkaar en ging vervolgens op zijn hurken zitten, de vrouw liep vervolgens snel door naar het winkelcentrum. Toen zij omkeek, zag zij dat de man was opgestaan en nu een andere oudere vrouw aansprak en haar kennelijk om geld vroeg. De Utrechtse zag dat de vrouw daar kennelijk overstuur van raakte. Een andere vrouw zei tegen de Utrechtse dat de man wel vaker om geld vroeg.

De verdachte is een man met een zeer donkere huidskleur, 40 45 jaar,
1.85 1.90 meter, fors postuur, bol gezicht, kort zwart haar, grote handen en hij heeft een voorovergebogen houding. Hij droeg donkere kleding.

Het 85-jarige slachtoffer deed aangifte bij de politie. Aan getuigen die de het bovenstaande hebben gezien en/of die weten wie of waar de verdachte is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht noord op telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed door rood

UTRECHT Een automobilist viel op zondagochtend 20 juli op omdat hij zich niet aan de verkeersregels hield. Hij bleek te veel alcohol achter zijn kiezen te hebben en werd aangehouden.

Rond 06.10 uur zagen agenten dat een automobilist vanaf de Catharijnebaan rechtsaf richting de Weerdsingel W.Z. reed. Daarbij negeerde hij het rode verkeerslicht en reed vervolgens op het Paardenplein het fietspad op. De agenten zetten de automobilist, een 28-jarige man uit Bunnik, aan de kant. Daarbij bleek dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 530 ug/l, bijna 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Tevens kreeg hij bekeuringen voor het rijden door rood en rijden over het fietspad.

Onbewerkte sleutel

UTRECHT In de vroege ochtend van zondag 20 juli werd een man aangehouden bij de poging een fiets te stelen.

Rond 03.45 uur surveilleerde een agent op een mountainbike op de Lange Viestraat. Daar zag hij dat een man probeerde het slot van een fiets te openen, maar dat dit niet lukte. De agent controleerde de man, een 23-jarige man uit Rotterdam. Daarbij zag hij dat de man een onbewerkte fietssleutel (passend op vele sloten) in zijn hand had. Daarop werd de Rotterdammer aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De fietssleutel werd in beslag genomen. Bij zijn verhoor bekende hij de fiets met de blanco sleutel te hebben willen stelen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.