Politie Noord- en Oost Gelderland

Getuigen ernstige mishandeling gezocht

Apeldoorn, 21-07-2008 o Op zaterdag 12 juli vond er op de Linie ter hoogte van een cafetaria een ernstige mishandeling plaats. Een 17-jarige Apeldoorner werd met een bierfles in zijn gezicht geraakt en liep zwaar gezichtsletsel op. De politie heeft drie verdachten aangehouden maar voor een duidelijk beeld van het gebeurde zoekt de politie getuigen. Zij kunnen bellen met 0900 8844.

De politie heeft afgelopen woensdag drie Apeldoornse jongens (16, 17 en 18 jaar) aangehouden voor betrokkenheid bij een vechtpartij waarbij een 17-jarige plaatsgenoot ernstig gezichtsletsel opliep. De politie zoekt getuigen die de mishandeling daadwerkelijk hebben gezien.

Patatje eten
Op het winkelcentrum het Fort was juist de jaarlijkse braderie afgesloten. Bij genoemde cafetaria was het druk, zowel binnen, als op het terras. Rond 20.30 uur verscheen een groepje van vier jongeren op brommers, waaronder het slachtoffer. Ze wilden een patatje gaan eten en parkeerden hun brommers naast de cafetaria voor de goederen in/uitgang van de supermarkt.

Vechtpartij
Plotseling stormden er drie jongens uit de cafetaria naar buiten en mishandelden het slachtoffer. Door één van de verdachten werd een gevulde bierfles op het hoofd van het slachtoffer kapot gegooid c.q. geslagen. Daarbij raakte het slachtoffer zwaar gewond aan zijn gezicht, onder meer aan zijn neus.

Hulpverlening
Door omstanders werd 112 gebeld. Enkele mensen en de cafetariahouder verleenden eerste hulp. Kort daarna arriveerden politie- en ambulancepersoneel. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd. Hier moest het slachtoffer een spoedoperatie ondergaan.

Politieonderzoek
In de afgelopen week werden meerdere getuigen gehoord, maar de politie is nog steeds op zoek naar getuigen van het incident. Afgelopen woensdag werden drie verdachten aangehouden. Zij zijn vrijdag 18 juli voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen.

De 16- en 17-jarige zijn onder voorwaarden in vrijheid gesteld. De 18-jarige is in bewaring gesteld.
Getuigen kunnen bellen met 0900 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.