Politie Noord- en Oost Gelderland

Overval op SNS bank

Zutphen, 21-07-2008 o Een nog onbekende man heeft vrijdag 18 juli getracht de SNS bank op de Schupstoel in Zutphen te overvallen. Hij is er met een geldbedrag van een klant vandoor gegaan. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

De overval werd omstreeks 12.25 uur gepleegd door een man die met een vuurwapen de bank binnen kwam en geld eiste. Op dat moment waren meerdere mensen in de bank aanwezig. Aangezien de medewerkers van de bank geen geldlades tot hun beschikking hebben en de verdachte dus eigenlijk met lege handen stond, griste hij een zojuist uitbetaald geldbedrag van één van de klanten weg.

Vervolgens is hij er via het centrum vandoor gegaan. Diverse personen zijn achter de verdachte aangegaan maar zijn hem in de buurt van de Houtmarkt kwijt geraakt. De man droeg onder meer een trui met een capuchon.

De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart. Personeel en klanten zijn opgevangen en de politie heeft inmiddels enkele verklaringen van getuigen genoteerd.

Mensen die nog meer over de overval kunnen melden, wordt verzocht contact met de politie op te nemen. De politie is bereikbaar via 0900 8844. Ook kan men met Meld Misdaad Anoniem bellen via 0800 7000.