Gemeente Reimerswaal


Wateronderhoud in stad en dorp

Geplaatst op: 21-07-2008
door: ()

Sloten en vijvers maken uw omgeving aantrekkelijk. Maar er is meer. Ze zorgen ook voor de opvang en afvoer van regenwater. Zeker nu ons klimaat verandert en er steeds vaker hevige buien met veel neerslag vallen, is het belangrijk dat ze goed onderhouden worden. We willen immers niet dat al die regendruppels nergens heen kunnen! De gemeente en het waterschap voeren het onderhoud langs en in sloten, vijvers en andere waterpartijen voortaan samen uit in stad en dorp.

Voorbeelden van onderhoudstaken zijn het maaien van de waterkant, het opruimen van zwerfvuil, het baggeren van sloten en vijvers en het onderhoud van natuurvriendelijke oevers. De gemeente en waterschap Zeeuwse Eilanden gaan hard aan de slag om het onderhoud overal op het juiste niveau te brengen. En te houden. Bijkomend voordeel van de samenwerking is ook nog eens dat het onderhoud er goedkoper op wordt. En dat is weer goed nieuws voor uw portemonnee.

Help, een maaimachine!
De kans is groot dat u in de tweede helft van 2008 maaimachines ziet in de buurt van sloten, vijvers en grachten in uw dorp. Het maaien is namelijk een van de grote klussen waar we volop mee aan de gang gaan. De gemeente voert vrijwel al het maaiwerk uit. Het kan zijn dat u een maaimachine ziet op plekken waar het gras nooit eerder gemaaid werd. Dat heeft te maken met het wegwerken van achterstallig onderhoud, zodat alles er straks spic en span uitziet.
Waterkanten en sloten zelf worden meestal een keer per jaar gemaaid. Als de oever bijvoorbeeld ook gebruikt wordt om te recreëren of om op te wandelen, komt de maaimachine vaker langs.

Vragen? Klachten?
Heeft u een vraag over de werkzaamheden in uw buurt? Of wellicht een klacht over de uitvoering ervan? Voor deze zaken kunt u terecht bij uw gemeente. Algemene en actuele informatie over werkzaamheden aan, op en in het water is ook te vinden op de website van het waterschap: www.wze.nl. Wilt u meer weten over het onderhoud van water in stad en dorp? Klik dan hier voor de folder.