Politie IJsselland

Containers in brand gestoken

Genemuiden , 21-07-2008

Op maandag 21 juli omstreeks 01:30 uur werd aan de Nijstad een vuilniscontainer (kliko) in brand gestoken. De container bevond zich in de steeg achter de woningen. Het vuur kon snel geblust worden waardoor werd voorkomen dat ook de schutting achter de container vlam vatte.

Enkele minuten later kreeg de politie een melding dat ook een bouwcontainer in de Nieuwstraat in brand stond. De brandweer bluste de brand en de container werd afgevoerd om veiligheidsredenen. Het vermoeden bestaat dat deze brand is aangestoken door dezelfde dader(s).

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van deze voorvallen. Indien beide gevallen verband met elkaar houden, is de looprichting als volgt geweest: via genoemde steeg (Nijstad) uit de richting van de Gedemte Heve en gaande in de richting van de Nieuwstraat. De politie verzoekt personen die iets gehoord of gezien hebben, dat verband kan houden met deze brandstichtingen, contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Bel M. (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.