Politie Noord-Holland-Noord

Ramkraak bij supermarkt

Petten, 21-07-2008 o Vannacht om 03.50 uur werd de bewoner van een appartement boven een supermarkt aan het Plein 1945 opgeschrikt door het geluid van harde klappen. Toen hij naar buiten keek zag hij nog net een donkere personenauto wegrijden van het merk Volkswagen, type Golf. Met behulp van deze auto bleek de pui van de winkel onder hem ingeramd te zijn.

Op de camerabeelden die zijn gemaakt met behulp van de diverse beveiligingscamera's van de supermarkt was te zien dat twee mannen met bivakmutsen met behulp van hun auto de pui hebben open geramd en vervolgens het pand zijn binnengegaan.

Ze hebben zich de toegang tot de kluisruimte verschaft door een deur open te trappen. Daarna hebben ze kort gepoogd de kluis te forceren, hetgeen niet lukte. Na ongeveer een minuut vertrokken de daders in hun auto in Zuidelijke richting. De politie trof geen verdachten meer in de omgeving aan. Rechercheurs van de Forensische Opsporing stellen een sporenonderzoek in en er wordt een buurtonderzoek verricht. De pui en de kluis van de winkel liepen zware schade op.

De politie roept getuigen of mensen die inlichtingen kunnen geven over de mogelijke daders op contact op te nemen met de recherche in Schagen: 0900-8844.