Politie Haaglanden

Persberichten 21 juli

Haaglanden, 21-07-2008

Herrie in het hotel
Den Haag Een 34-jarige man uit De Goorn (gemeente Wester-Koggenland) heeft zondag 20 juli voor de nodige opschudding gezorgd in de lobby van een hotel aan het Spui. De politie kreeg omstreeks half tien s avonds een melding over een ruzie tussen de verdachte en een vrouw met een baby. De man zou onder zijn jas een zwart voorwerp dragen en dreigen iemand neer te schieten als de politie zou worden gebeld. Politieagenten stelden zich daarom verdekt op en observeerden de hotellobby om meer duidelijkheid te krijgen over wat zich daar afspeelde. Na enige tijd kwam de vrouw met wie de man ruzie maakte het hotel uit. De agenten konden daarop de verdachte aanhouden. Bij de man werd geen vuurwapen gevonden, wel had hij twee verpakkingen met vermoedelijk cocaïne bij zich. De geschrokken gasten en het personeel van het hotel hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. De aanleiding voor de ruzie ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Dieven op toilet aangehouden
Den Haag De politie heeft zondag 20 juli twee mannen van 27 en 35 jaar uit Den Haag en Sassenheim aangehouden, nadat zij vermoedelijk een andere man hadden bestolen. Het slachtoffer (leeftijd en woonplaats onbekend) zat omstreeks 20.00 uur met familie te eten in een restaurant aan de Bierkade. Aan een tafel achter hem kwamen twee jongens zitten, die na korte tijd de zaak weer verlieten. Het slachtoffer vertrouwde de zaak niet en controleerde zijn portemonnee. Die had de man in zijn jas zitten, die over de stoelleuning hing. Toen de man merkte dat er geld uit zijn portemonnee was verdwenen, ging hij naar buiten en zag hij de twee mannen wegrennen. Getuigen gingen de twee achterna en kregen even later hulp van de politie. Agenten zagen de mannen een restaurant aan het Rabbijn Maarsenplein binnengaan en konden de twee daar op het toilet aanhouden. In het toilet vond de politie onder meer geld en bankpasjes. De politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden met gestolen kleding
Den Haag Een 20-jarige man uit Den Haag is zondag 20 juli aangehouden met tas vol gestolen kleding. De politie kreeg omstreeks half vijf een melding over een man in een net pak die op het Buitenhof vanuit een plastic tas kleding verkocht. Agenten controleerden de man en ontdekten dat hij een tas vol nieuwe, dure merkkleding bij zich had. De man werd aangehouden en bekende tijdens het verhoor dat hij de kleding had gestolen. De kleren gaan terug naar de winkel.

Verdachte zet het op een lopen
Den Haag Politieagenten controleerden in de nacht van zondag op maandag 21 juli rond 02.00 uur de inzittenden van een voertuig op de Maartensdijklaan. De inzittenden hadden in de Vreeswijkstraat nogal veel interesse getoond voor een geparkeerd voertuig. Op de Meppelweg kreeg de bestuurder een stopteken. Van hem waren alle papieren in orde. Achterin het voertuig zat een 18-jarige Hagenaar. Hij bleek gesignaleerd te staan voor een andere zaak. Toen de agenten hem verzochten uit te stappen, vluchtte hij weg in de richting van de Maartensdijklaan. Hij werd al snel achter een auto gevonden, maar toen hij ingesloten zat, rende hij op een politieagent af. Omdat hij niet stopte, gebruikte de agent pepperspray. Hierna kon de verdachte worden ingerekend. De zaak wordt aan het politiebureau verder uitgezocht.

Man rijdt op gestolen bromfiets
Den Haag De politie controleerde zondag 20 juli rond 22.00 uur op de Florence Nightingaleweg een groepje bromfietsers. Zij waren vlakbij een speeltuin heen en weer aan het rijden. De bromfiets waar een 21-jarige Hagenaar op reed, bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De 21-jarige werd aangehouden en de politieagenten namen de bromfiets en twee schroevendraaiers in beslag. De verdachte kreeg een proces-verbaal. De politie onderzoek de zaak.

Kampeerders moeten boeltje inpakken
Den Haag Een groepje kampeerders uit Slowakije besloot zondag 20 juli hun kamp op te zetten in een groenvoorziening aan de Machiel Vrijenhoeklaan. Toen de politieagenten de kampeerders controleerden, lagen er twee personen in een auto te slapen en nog drie in een daarnaast opgezette tent. De vijf mannen van 26 en 27 jaar oud moesten hun spullen inpakken en mee naar het politiebureau. Hier kregen zij allemaal een proces-verbaal. De vijf rekenden gelijk af en konden daarna een legale parkeerplek gaan zoeken.

Meisje botst tegen auto voor haar
Den Haag Een 17-jarig meisje botste zondag 20 juli omstreeks 21.14 uur op de Nieuwe Duinweg met haar brommer op de achterzijde van een voor haar rijdende auto. Zij wilde de auto rechts passeren toen de auto rechtsaf de rotonde opdraaide. Het meisje kon niet meer tijdig stoppen en ging met haar brommer onderuit. Het meisje is met vermoedelijk nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Haar 24-jarige vriend die achterop de brommer zat, hield aan het ongeluk geen verwondingen over. De 25-jarige bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij.

Autohandelaar met een slok teveel op
Den Haag De politie controleerde zondag 20 juli rond 21.00 uur een automobilist die in een auto met een handelaarskenteken over de van der Kunstraat reed. Toen de eigenaar/autohandelaar eveneens op de locatie aan kwam rijden, roken de agenten al snel een alcohollucht. Hierop werd deze 44-jarige Hagenaar aangehouden. Aan het politiebureau blies hij 345 ugl. Hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Te snel
Leidschendam-Voorburg Een 60-jarige Leidschendammer raakte zondagavond 20 juli zijn rijbewijs kwijt toen hij met een snelheid van 130 km/uur over de Noordelijke Randweg N14 reed. Surveillerende agenten in een onopvallende politieauto zagen de man omstreeks 23.00 uur rijden en hielden hem aan. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Te diep in het glaasje
Wassenaar De politie in Wassenaar hield zondagavond 20 juli twee bestuurders aan omdat zij teveel gedronken hadden. Omstreeks 21.15 uur werd op de Johan de Wittestraat een 23-jarige man uit Wassenaar aangehouden. Hij bleek een beginnend bestuurder en blies 645 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. Kort na middernacht, omstreeks 00.30 uur, was het op de Gravestraat de beurt aan een 49-jarige Wassenaarse om te blazen. Een getuige had de vrouw zien slingeren over de Rijksstraatweg en belde de politie. Agenten hielden de vrouw aan op de Gravestraat. Op het politiebureau blies zij 340 ugl. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen aangehouden na controle
De Lier (Westland) Op zondag 20 juli omstreeks 21.20 uur werd op de Noordlierweg een auto gecontroleerd. Agenten hadden de auto met hoge snelheid zien rijden en besloten de bestuurder te controleren. In de auto zaten twee mannen van 27 en 19 jaar afkomstig uit Wateringen en Vlaardingen. Tijdens de controle gedroegen de mannen zich gestrest. In de auto werden verdovende middelen aangetroffen en beide personen zijn hiervoor aangehouden.

Man aangehouden na rijden onder invloed
Naaldwijk (Westland) Een 26-jarige man uit Naaldwijk werd op zondag 20 juli met zijn auto gecontroleerd op de Pauwstraat. De man moest een blaastest afleggen en werd hierna aangehouden. Toen hij op een politiebureau voor de tweede keer moest blazen, blies hij 665 ugl. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man gewond na aanrijding
Zoetermeer Een 69-jarige man uit Zoetermeer is op zondag 20 juli om 23.45 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Aziëweg. De man reed daar in zijn auto en werd op de kruising met de Toneellaan aangereden door de bestuurder van een andere auto die vermoedelijk de verkeerde rijstrook gebruikte en door het rode licht zou zijn gereden. Het gevolg was een aanrijding. De aangereden bestuurder is met nekletsel naar het Lage Land ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de auto die door het rode licht zou zijn gereden ging er na de aanrijding vandoor. In zijn auto zaten wel drie passagiers die voor verhoor mee zijn genomen naar een politiebureau. De bestuurder is bij de politie thans bekend. Zijn auto is in beslag genomen.