Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Aangepaste dienstregeling buslijn 50, 55, 56, 81 door reconstructie kruispunt

Vanaf maandag 21 juli tot en met vrijdag 22 augustus is er in verband met de reconstructie van het kruispunt N225/N227 geen verkeer mogelijk op de Dorpsstraat en de N225 in de richting van Leersum naar Doorn. Al het verkeer vanuit de richting Leersum richting Doorn en Driebergen wordt omgeleid via de A12. In de tegengestelde richting van Doorn naar Leersum blijft de Dorpsstraat en de N225 wel toegankelijk.

Deze werkzaamheden hebben consequenties voor de Connexxion buslijnen 50, 55, 56, en 81. Voor deze lijnen is een omleiding ingesteld. Voor al deze lijnen komt de halte Doorn, Postkantoor in de richting Driebergen-Rijsenburg te vervallen. Door de omleidingen moeten reizigers rekening houden met een langere reistijd en aanpaste vertrek- en aankomsttijden.

Lijn 50 Utrecht richting Wageningen v.v.
In de richting Wageningen - Utrecht, rijdt lijn 50 na halte Leersum, Donderberg verder via de A12 richting Driebergen, station NS. Vanaf Driebergen, station NS rijdt lijn 50 verder volgens de reguliere route richting Utrecht. In tegengestelde richting rijdt lijn 50 volgens de reguliere route richting Wageningen.

Lijn 55 Zeist richting Doorn v.v.
Vanuit de richting Zeist - Doorn rijdt lijn 55 na de halte Doorn, Willem de Zwijgerlaan via halte Doorn, Drift, via de Kampweg en de Gezichtslaan naar de tijdelijke eindhalte Doorn, Berkenweg. De haltes Doorn, Postkantoor en Doorn, Plein 1923 komen door de reconstructie tijdelijk te vervallen. In tegengestelde richting rijdt lijn 55 vanaf halte Doorn, Berkenweg naar halte Doorn, Drift naar halte, Doorn, Willem de Zwijgerlaan en verder volgens de reguliere route naar Zeist.

Lijn 56 Amersfoort richting Wijk bij Duurstede v.v. Vanuit de richting Wijk bij Duurstede - Amersfoort rijdt lijn 56 na halte Doorn, de Beaufortweg via de Willem de Zwijgerlaan en de Drift naar halte Doorn, de Berkenweg weer verder volgens de regulier route naar Amersfoort. In tegengestelde richting rijdt lijn 56 wel volgens de reguliere route richting Wijk bij Duurstede.

Lijn 81 Driebergen, station Driebergen/Zeist richting Veenendaal v.v. Vanuit de richting Veenendaal Driebergen, station Driebergen/Zeist rijdt lijn 81 een aangepaste route vanaf halte Leersum, Donderberg via Maarn en Maarsbergen naar Doorn via de halte Doorn, Willem de Zwijgerlaan en halte Doorn, Drift. Vanaf halte Doorn, Drift rijdt lijn 81 verder volgens de reguliere route naar Driebergen, station Driebergen/Zeist. In tegengestelde richting rijdt lijn 81 volgens de reguliere route richting Veenendaal.

Lijn 298 Amersfoort richting Wijk bij Duurstede v.v. Rijdt volgens de normale route.

Een aantal omwonenden en organisaties ondervindt tijdens de reconstructie van de kruising N225/N227 bij Doorn overlast omdat er in de richting Leersum - Doorn geen verkeer mogelijk is. In tegengestelde richting is wel verkeer mogelijk. Met name het Asielzoekerscentrum, het diaconessenhuis Het Zonnehuis en vakantiepark Bonte Vlucht ervaren overlast. Hieronder een reisadvies van of naar deze organisaties.

Halte Leersum, Hoogstraat
Reizigers die normaal reizen via de halte Leersum, Hoogstraat kunnen nu opstappen aan de overzijde van de weg en bij de halte Leersum, Donderberg uitstappen om vervolgens aan de overzijde van de weg lijn 50 richting Driebergen, station Driebergen/Zeist of lijn 81 richting Doorn te nemen.

Asielzoekerscentrum, Leersum
Reizigers van het AZC die willen reizen in de richting van Driebergen kunnen gebruik maken van de halte Leersum, Donderberg aan de overkant van de Dorpsstraat. Hier kunnen zij opstappen op lijn 50 richting Driebergen, station Driebergen/Zeist waar overgestapt kan worden op andere buslijnen of de trein. In de richting van Doorn naar Leersum (en verder) kunnen reizigers gewoon gebruik maken van lijn 50 richting Wageningen of lijn 81 richting Veenendaal. In deze richting rijden deze lijnen volgens de reguliere route.

Laatst gewijzigd: 21 juli 2008