Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Besluitenlijst Deelraad

Deelraadsvergadering 10 en 14 juli

De deelraad stelt het geactualiseerde horecabeleid vast en neemt een motie aan over de sportstimulering.

Horecabeleid door deelraad vastgesteld
Op 10 juli 2008 heeft de deelraad de Beleidslijnen voor de horeca in de deelgemeente IJsselmonde 2008-2011 vastgesteld. Veranderende ontwikkelingen in IJsselmonde en gewijzigd beleid dat voor de hele gemeente Rotterdam geldt, zijn aanleiding geweest voor een herziening van de nota "Horeca in de deelgemeente IJsselmonde". De voorgestelde wijzigingen in het beleid voorzien bijvoorbeeld in beperkte uitbreidingsmogelijkheden voor inrichtingen die ondersteunend zijn aan een sportieve of recreatieve functie. Enkele andere voorbeelden van voorgestelde wijzigingen zijn de uitbreiding van horeca met terrassen aan het plein tussen de Kerstendijk en de Susannadijk, beperkte mogelijkheden voor terrassen in winkelcentrum Beverwaard en uitbreiding van horeca in Oud-IJsselmonde rondom het Koetshuis en de Adriaen Janszkerk.

Op 18 juli 2008 heeft de burgemeester het horecabeleid bekrachtigd, zodat de burgemeester alle aanvragen om exploitatievergunningen aan dit beleid zal toetsen. De nota "Beleidslijnen voor de horeca in de deelgemeente IJsselmonde 2008-2011 wordt te zijner tijd in gedrukte vorm toegezonden aan alle houders van een exploitatievergunning in de deelgemeente, alsmede diegenen die tijdens de inspraak hun zienswijzen naar voren hebben gebracht.

Programmarekening 2007
De deelraad stemt in met de Programmarekening 2007. Hierin verantwoordt het dagelijks bestuur de uitgaven van het jaar 2007. In het Burgerjaarverslag dat u begin juli heeft ontvangen kunt u lezen hoe in 2007 het geld in IJsselmonde is besteed.

Kadernota 2007
De deelraad stemt in met de Kadernota 2009. Hierin doet het dagelijks bestuur onder andere een voorstel voor eenmalige uitgaven om knelpunten op te lossen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld 3 ton extra groenonderhoud (Meerjarenplan Buitenruimte), 150.000 euro voor de uitvoering van het parkeerbeleid waaronder het aanleggen van extra parkeervakken, ruim 141.000 euro extra om de dienst Stedenbouw de vele bouwprojecten goed te kunnen laten ondersteunen, 150.000 euro om de samenwerking van veel partijen en de inbreng van bewoners te waarborgen in een proef met de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in Lombardijen, en het oplossen van nog een aantal kleinere knelpunten. Verder vermeldt de kadernota wat de stand van zaken is in de verschillende beleidsprogrammas. Wat is er gerealiseerd in 2007 en wat zijn de prognoses voor 2008?

Meerjarenplan Buitenruimte
De deelraad stemt in met het Meerjarenplan Buitenruimte. Deze nota gaat over het beheer en onderhoud van de openbare ruimte tot 2010. Hieronder wordt verstaan de wegen, het openbaar groen en water, speelvoorzieningen en verlichting. Het meerjarenplan toont aan dat er de komende jaren meer geld beschikbaar moet komen om met name het onderhoud van de wegen en het groen op peil te houden. In de kadernota wordt hiervoor 3 ton extra vrijgemaakt.

Motie Sportstimulering
De deelraad neemt de motie Sportstimulering aan van Leefbaar Rotterdam. Het dagelijks bestuur gaat onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om ouders met een smalle beurs te subsidiëren, zodat zij hiermee gestimuleerd worden hun kinderen in de basisschoolleeftijd aan te laten sluiten bij een sportvereniging. Met deze motie wil Leefbaar Rotterdam een betere gezondheid van kinderen stimuleren en armoede bestrijden.