Politie Noord- en Oost Gelderland

Getuigen openlijke geweldpleging gezocht

Apeldoorn, 21-07-2008 o De politie doet een beroep op getuigen die informatie kunnen geven over een openlijke geweldpleging op de Asselsestraat in Apeldoorn. Het vond plaats op zondag 20 juli en er werden vijf mensen aangehouden.

Surveillerende agenten reden omstreeks 04.35 uur over de Asselsestraat richting het Leienplein. Op enige afstand van hen liep een groepje dat zich nogal opgefokt gedroeg. Op een gegeven moment kwam een jongeman met een bebloed gezicht naar de agenten en verklaarde kort tevoren door het groepje mishandeld te zijn. Met assistentie van andere agenten werd het groepje aangehouden, waarbij bleek, dat één van hen een slagaderlijke bloeding aan zijn arm had. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en later ingesloten. Bij het ziekenhuis werd nog een jongeman aangetroffen die mogelijk door het groepje mishandeld was.

Op de Asselsestraat werd later een ingeslagen winkelruit aangetroffen, waarbij bloeddruppels naar de plaats van de gewonde verdachte, een 20-jarige jongeman uit Lelystad, liepen. Naast hem zijn een 29-jarige plaatsgenoot, een 20-jarige Apeldoorner en twee meisjes uit Almere en Zwolle aangehouden.

De politie vraagt getuigen maar mogelijk ook slachtoffers van het gebeurde contact op te nemen met de politie.