Gemeente Rotterdam

Mobiele fotostudio reist van Rotterdam Centraal naar Gare du Nord, Parijs

De Rotterdamse fotografen Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek zetten reizigers op de gevoelige plaat in een mobiele fotostudio bij de ingang van Rotterdam Centraal.

De fotografen willen de Europese reiziger in beeld gaan brengen. Na de expositie in Rotterdam, verhuist het project naar station Gare du Nord in Parijs. Het resultaat, zes series portretten, wordt tentoongesteld op een Thalys-trein die in het najaar door vier Europese landen gaat rijden.

Europese Culturele seizoen
Het fotoproject 'United in Diversity - European Attitudes' staat in het teken van de Frans - Nederlandse samenwerking binnen het Europese Culturele seizoen, gekoppeld aan het Franse voorzitterschap van de Europese Unie. De Rotterdamse fotografen Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek zijn bekend van 'Exactitudes': series portretten van mensen die dezelfde kledingcodes erop na houden. Zij werken samen aan deze expositie met de Franse scenograaf Olivier Boisson, ontwerper van de fotostudio. Het fotoproject speelt zich af op drie locaties: Rotterdam Centraal, Gare du Nord in Parijs en een rijdende Thalys-trein.

Hoogtepunt
Om de expositie met een hoogtepunt te beëindigen wordt het volledige werk op een treinstel van een Thalys-trein geplakt. Van 13 oktober t/m 31 december 2008 - de sluitingsdatum van het Europese culturele seizoen - rijdt deze trein op het hele netwerk van Thalys.

Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek voor hun mobiele fotostudio De fotostudio

Bron: Bestuursdienst, 21-07-2008