Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 21 juli 2008

Politie zoekt getuigen poging overval snackbar

Hengelo

Bij een snackbar aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo heeft in de nacht van zondag 20 op maandag 21 juli een poging tot overval plaatsgevonden. De politie is op zoek naar getuigen.

In de nacht van zondag 20 op maandag 21 juli werd telefonisch gemeld dat omstreeks 01.45 uur een poging tot overval had plaatsgevonden op een snackbar aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Ter plaatse sprake agenten met een 56-jarige medewerker van de zaak. Hij vertelde dat rond kwart voor twee die nacht een man de zaak binnen was gelopen. De man eiste, onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, geld uit de kassa. De 56-jarige medewerker riep naar de man dat hij weg moest gaan. De overvaller verliet toen onverrichter zake de snackbar. De man rende weg in de richting van winkelcentrum Thiemsbrug.

De medewerker gaf het volgende signalement van de overvaller:
- lengte circa 1.65 meter
- donkere broek

- zwart bomberjack met op de achterkant het opschrift "Hardcore"
- zwarte bivakmuts
De overvaller sprak vloeiend, accentloos Nederlands.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de gepleegde overval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Hengelo, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-092144)

Bedreiging

Enschede

Op zondagmorgen 20 juli jl. is in Enschede een hoofdagent van de politie Twente aangehouden in verband met bedreiging in de relationele sfeer.

De hoofdagent is in verzekering gesteld. De korpsleiding heeft de medewerker buiten functie gesteld. De zaak is in onderzoek bij het Bureau Interne Veiligheid van de politie Twente.