Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Bijenkorf Leersum

Inloopavond project Bijenkorf, Leersum

Binnen de gemeente wordt een plan ontwikkeld voor woningbouw op locatie Bijenkorf nabij het winkelcentrum in Leersum. Inmiddels is er een plan dat tijdens een inloopavond op 2 juli is voorgelegd aan betrokkenen.

Reageren
Reacties en suggesties naar aanleiding van de plannen kunnen nog tot en met 23 juli mondeling of via reactieformulieren worden meegegeven aan de gemeente. De formulieren zijn te vinden op onze website (www.gemeenteutrechtseheuvelrug.nl, onder actueel/projecten).

Naar aanleiding van de reacties kunnen de plannen nog worden aangepast. Daarna pas besluit het college over het al dan niet in behandeling nemen van het vrijstellingsverzoek van de ontwikkelaar. Besluit het college om mee te werken, dan begint daarna pas de échte, formele, procedure, met mogelijkheden tot bezwaar en beroep. Daarvan is nu dus nog geen sprake. Nu wordt vooral gepeild hoe u erover denkt en of u nog suggesties heeft.

Achtergrondinformatie
Aan de zuidkant van de Bijenkorf in Leersum ligt een stukje braakliggende grond. De toenmalige gemeente Leersum wilde daar woningen realiseren en heeft daarover al een aantal besluiten genomen. Na de gemeentelijke herindeling is de gemeente Utrechtse Heuvelrug verder gegaan met dit plan. Er bleken nogal wat haken en ogen aan te zitten, zoals de massa, de verschijningsvorm, parkeren, wateroverlast en het woningbouwprogramma (meer sociale woningen).

Het vinden van een oplossing voor alle problemen heeft veel tijd in beslag genomen. Het college vindt dat er inmiddels een heel acceptabel plan ligt:
er komen 18 woningen; maar de bouwblokken hebben toch (ongeveer) dezelfde afmetingen en positie als de bouwblokken die in 2003 met omwonenden en winkeliers afgesproken zijn;
de gevelaanzichten lijken sterk op die uit 2003; er komen meer parkeerplaatsen voor winkelend publiek: geen 27 maar 39 en deze worden in de blauwe zone gebracht. Langparkeerders kunnen er geen gebruik meer van maken. Voor de nieuwe bewoners komen er 21 parkeerplaatsen;
De locatie wordt aangesloten op de hemelwaterleiding die wordt aangelegd vanaf de schaapjesrotonde naar de Dreef; Alle 18 woningen worden sociale huurwoningen: 12 voor starters en 6 nultredenwoningen voor senioren. De woningen worden eigendom van de Woningbouwstichting Leersum en inwoners van Leersum krijgen (via de lokaal maatwerk regeling) voorrang voor deze woningen.

Meer informatie
Als u meer over dit project wilt weten, kunt u contact opnemen met de projectleider, Renate Gerritse, (0343) 56 58 64, e-mail: renate.gerritse@heuvelrug.nl .

Laatst gewijzigd: 21 juli 2008