Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Tamarinde Leersum

Inloopbijeenkomst bouwplan Tamarinde

Binnen de gemeente wordt een plan ontwikkeld voor woningbouw op locatie Tamarinde aan de Scherpenzeelseweg in Leersum. Er is inmiddels een plan dat tijdens een inloopbijeenkomst op 8 juli is voorgelegd aan omwonenden.

Reageren
Reacties en suggesties naar aanleiding van de plannen kunnen nog tot en met 23 juli mondeling of via reactieformulieren worden meegegeven aan de gemeente. De formulieren zijn te vinden op onze website (www.gemeenteutrechtseheuvelrug.nl, onder actueel/projecten).

Naar aanleiding van de reacties kunnen de plannen nog worden aangepast. Daarna pas besluit het college over het al dan niet in behandeling nemen van het vrijstellingsverzoek van de ontwikkelaar. Besluit het college om mee te werken, dan begint de échte, formele, procedure, met mogelijkheden tot zienswijzen, bezwaar en beroep. Daarvan is nu dus nog geen sprake: nu wordt vooral gepeild hoe men erover denkt en of men nog suggesties heeft.

Achtergrondinformatie
Het complex Tamarinde staat al geruime tijd leeg. In december 2005 besloot het college van voormalig gemeente Leersum dat er 36 woningen zouden komen en dat de verplichting om sociale woningen te bouwen op een andere locatie mocht worden opgelost. Hiervoor is het plan Tamarinde gekoppeld aan het plan Bijenkorf in Leersum. Dit werkte vertragend voor Tamarinde omdat gemeente en projectontwikkelaar het eerst eens moesten worden over het woningbouwprogramma op Bijenkorf. Inmiddels is er overeenstemming. Op de Bijenkorf komen uitsluitend sociale huurwoningen. Op Tamarinde komen:
30 dure koopwoningen
6 minder dure woningen die via een bepaalde juridische constructie betaalbaar zijn voor lagere inkomens
De dure woningen worden volgens de gangbare regels met voorrang toegewezen aan inwoners uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Voor de minder dure woningen krijgen inwoners van het dorp Leersum voorrang.

Meer informatie
Als u meer over dit project wilt weten, kunt u contact opnemen met de projectleider, Renate Gerritse, (0343) 56 58 64, e-mail: renate.gerritse@heuvelrug.nl .

Laatst gewijzigd: 21 juli 2008