KNHS


Komende vrijdag Super League Hickstead
21 juli 2008
Wout-Jan van der Schans

Hong Kong stelt Ehrens voor dilemma's

ERMELO/HICKSTEAD (KNHS) - Ondanks het gegeven dat voor de Nederlandse springpaarden die naar Hong Kong gaan aanstaande zaterdag hun quarantaineperiode begint staat komende vrijdag 25 juli ook de zesde etappe van de Samsung Super League op het programma. Deze wedstrijd vindt plaats in Hickstead en na deze wedstrijd wachten nog twee wedstrijden, over twee weken Dublin en half september de finale in Barcelona.

Rob Ehrens heeft voor de wedstrijd in Hickstead een beroep gedaan op Jur Vrieling (Holwierde) met VDL Emmerton, Gerald Geessink (Borculo) met Casco, Wout Jan van der Schans (Nijkerk) met P-Pilot of Sir Corland en Mathijs van Asten (IJsselsteijn L.) met VDL Groep Castella. "Je hoort mij niet zeggen dat we op volle sterkte naar Engeland vertrekken, maar we hebben in Nederland momenteel een brede groep ruiters die op top niveau behoorlijk mee kunnen komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze ruiters een goede prestatie neer gaan zetten. Waarmee ze een belangrijke bijdrage kunnen leveren om het einddoel, de Samsung Super League in Barcelona winnend af te sluiten, te realiseren", zegt Ehrens.

Van de acht landen die deelnemen aan de Samsung Super League komen twee landen niet met een team in actie in Hong Kong. Deze landen zijn Ierland en België. Ierland neemt op dit moment de zevende plaats in en België staat vijfde. Van deze twee landen mag dan ook in Hickstead en later in Dublin verwacht worden dat zij hun positie in het klassement aanzienlijk gaan verbeteren door op volle oorlogssterkte aan de start te verschijnen.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.hickstead.co.uk

Tussenstand na 5 wedstrijden:


1) Duitsland - 32

2) Nederland - 30.5

3) Groot-Brittannië - 23,.5

4) USA - 21.33

5) België - 19.5

6) Zwitserland - 16.08

7) Ierland - 13.83

8) Zweden - 5.75

Data van Samsung Super League wedstrijden 2008:

Hickstead 25 juli
Dublin 8 augustus
Barcelona 21 september (finale)

Foto Wout Jan van der Schans door: www.melissen.net