Politie Zuid-Holland-Zuid

21/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 21-07-2008 o Persberichten district II

GESTOLEN FIETS
GORINCHEM Een 19-jarige jongeman uit Gorinchem is in de nacht van zondag 20 juli op maandag 21 juli door de politie aangehouden in de Revetsteeg. Hij werd in eerste instantie bekeurd voor rijden zonder licht op de fiets maar na controle bleek de tweewieler die hij bij zich had ook van diefstal afkomstig. De fiets werd in januari van dit jaar ontvreemd in Gorinchem. De knul verklaarde op het politiebureau dat hij de fiets van een kennis had geleend. Hij heeft afstand van de fiets gedaan die teruggaat naar de rechtmatige eigenaar.

SCOOTERS GESTOLEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GROOT-AMMERS De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal van twee scooters in Groot-Ammers. Op dinsdag 15 juli werd s avonds tussen 20.30 en 22.30 uur een scooter gestolen vanuit een openstaande garage in de Kerkstraat in Groot-Ammers. De 16-jarige eigenaar van de scooter heeft aangifte gedaan. Het gaat om een blauwe Yahama type Neo met het kenteken 19DRS8.
In de nacht van donderdag 17 juli op vrijdag 18 juli werd ook de scooter gestolen van een 18-jarige jongen uit Groot-Ammers. De jongeman kwam er zaterdagochtend vroeg omstreeks 05.30 uur achter dat zijn scooter was gestolen bij zijn woning aan het Eiberplantsoen. In de omgeving van sporthal De Reiger vond hij de kappen en de claxon van zijn scooter terug maar niet het voertuig. Het gaat om een Yamaha, type Aerox, kenteken 10FZD5.
Getuigen die iets gezien hebben of mogelijk weten wie de diefstallen heeft gepleegd, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt tips ook doorgeven aan uw buurtagent.