Gemeente Gilze en Rijen

Gilze en Rijen huldigde deelnemers Nijmeegse Vierdaagse

Gilze en Rijen huldigde op zaterdag 19 juli haar inwoners die aan de Nijmeegse vierdaagse hebben meegedaan. De dag na de intocht op de Via Gladiola ontvingen burgemeester en wethouders ruim veertig deelnemers uit de vier kernen op het gemeentehuis. In zijn toespraak zei burgemeester René Roep dat het vooral een informele bijeenkomst moest zijn, zonder webcams, veterchips en allerlei ander onderzoeksmateriaal waaraan deze 92e editie van de Vierdaagse zo rijk was. Van de vele deelnemers noemde hij Jan Boeren uit Gilze die dit jaar voor de 35e keer de Vierdaagse liep. Petronel Koevoets liep voor de 15e keer mee, Henk Thielen voor de elfde keer en Bep Erkeland en Kees Gosens voor de tiende keer. Een bijzonder woordje had hij ook voor mw. Bras -In 't Veld uit Rijen die de vierdaagse voor de 9e keer volbracht en kort geleden haar gouden bruiloft vierde. Niet alleen de sportieve prestaties waren belangrijk ook de goede doelen waarvoor mensen liepen kregen aandacht in zijn toespraak.

Zo liep de veertienjarige Yvonne van Hoek uit Rijen, samen met haar moeder Lisette, de veertig kilometer voor de 'Blaren voor Afrika', een actie voor de jeugd in Afrika door de Jeugd in Nederland. Yvonne haalde met haar deelname aan de vierdaagse voor dit doel 140 euro op.

Een groot deel van de Gilze en Rijense wandelaars droeg de laatste dag het Najjar-shirt om meer bekendheid te geven aan de Stichting Najjar. Deze stichting ontplooit al jaren activiteiten om onderzoek naar de ziekte Crigler Najjar mogelijk te maken.

Kees van Gool sprak vervolgens een woordje namens de stichting Najjar. Ook Prof. Dr. Hugo Roos uit Rijen, actief binnen de Nijmeegse Vierdaagse Stichting, sprak de deelnemers nog kort toe.