Gemeente Oisterwijk

landschapskunst in het Groene Woud
21-07-2008
Euro Land Art; landschapskunst in het Groene Woud

Euro Land Art is een samenwerkingsproject waarbij landschapskunst het platteland van de Meierij (Het Groene Woud), op een bijzondere manier voor het voetlicht brengt. Thema van de Euro Land Art zomermanifestatie 2008 is: De halve mantel tijdelijke kapellen van jonge kunstenaars in het Groene Woud.

Dit jaar is Religieus Erfgoed Jaar, het jaar waarin gebouwen als kerken en kloosters onder de aandacht worden gebracht van het publiek. In Noord Brabant zijn vele kapelletjes te vinden langs de wegen. Zeven jonge kunstenaars zijn aan de slag gegaan met het thema kapel en op zoek gegaan naar een geheel eigen vorm en betekenis voor deze plekken van bezinning, gebed en verhalen.

Van 6 juli tot 1 oktober staan op verschillende locaties in het Groene Woud deze tijdelijke kapellen opgesteld, onder andere op landgoed Velder in Liempde en nabij camping de Boskant in Oisterwijk. Lees hier verder voor meer informatie en een routebeschrijving.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyProclaimer Colofon