Gemeente Sneek


herkenning

Oade an de Meer: Feest der herkenning

Prijswinnaars Oade Het was maandagmorgen in de hal van het stadnhuis van Sneek een feest der herkenning bij de opening van Droomflucht Oade an de Sneekermeer, voor de ruim dertig inzenders over hun herinneringen aan `De Meer', zoals het Sneekermeer (officieel tegenwoordig Snitser Mar geheten) in de volksmond wordt genoemd. Vier van de inzenders van tekst en foto's kregen de hoofdprijs: een ballonvlucht over hun geliefde meer.

De inzendingen van (v.l.n.r.) W. Dijkstra-Spoelstra uit Buitenpost, L. Meijer-Van der Zee uit Ysbrechtum, O. Brenninkmeijer uit Sneek en J.H. Grondsma uit Sneek werden met de ballonvlucht beloond én afgedrukt op de voorpagina van de speciale `Droomflucht-krant' die door de gemeente Sneek is gemaakt. In die krant zijn alle ingezonden bijdragen afgebeeld in tekst en foto's.

Extra prijswinnares Nadat juryvoorzitter en freelance (watersport)journalist Henk Doevendans de prijzen had bekend gemaakt, werd bovendien mevrouw T. Gerritsma-Van der Heide verrast met de vijfde ballonvaart. Deze prijs zat verstopt in een kaartje onder één van de tientallen met helium gevulde ballonnen die de hal van het gemeentehuis voor deze speciale ochtend kleurrijk tooiden.

In de hal van het gemeentehuis zijn tot vrijdag 29 augustus tijdens kantooruren heel veel foto's te zien die in het kader van Droomflucht zijn ingezonden. De foto's over het roemrijke verleden van `De Meer' worden - met begeleidende teksten - via een powerpointpresentatie getoond.

De gemeente heeft twee gerieflijke zomerstoeltjes neergezet zodat bezoekers in passende sferen kunnen (na)genieten van de beelden en hun heden c.q. verleden met `De Meer.'

Wethouder Tom Metz - geboren en getogen Sneker - liet de aanwezigen weten dat de gemeente samen met provinsje Fryslân op en rond het Snitser Mar volop aan het werk is het meer nog beter en attractiever te maken voor alle varende en anderszins recreërende zomergasten. "Het is grotendeels klaar, kom allemaal deze zomer maar eens kijken"

Juryvoorzitter en (watersport)journalist Henk Doevendans is blij dat uit de inzendingen blijkt hoe groot de band tussen Snekers en hun meer is en dicht het meer hemelse kwaliteiten toe. "Snekers en De Meer horen bij elkaar, De Meer is als het voorportaal voor hierboven."

Foto's © Johan Vogelzang en gemeente Sneek