Gemeente Papendrecht

18 juli 2008

Nieuwe locatie Papendrechtse weekmarkt
De marktkooplui die elke dinsdag trouw hun koopwaar aanbieden op de Papendrechtse markt, hebben de afgelopen maanden behoorlijk wat overlast ondervonden van alle werkzaamheden op en rond het marktplein. Het werk is nog lang niet afgerond, maar voor de marktlieden is de grootste last wel achter de rug.
Dinsdag 15 juli kon de markt zijn nieuwe definitieve plek innemen. Dichter tegen het winkelcentrum, zodat winkelend publiek in één moeite ook boodschappen op de markt kan doen. Dit werd op een bescheiden manier gevierd met koffie, thee en een lekkernij voor alle grote en kleine bezoekers.

Prijswinnaars kunstprojecten
Loco-burgemeester Joop Tegelaar reikte woensdag 16 juli de prijzen uit aan de winnaars van het beeldend poëzieproject "Kunstgarage De Meent". De gemeente Papendrecht organiseerde het kunstproject in samenwerking met ToBe, stichting kunstzinnige vorming voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs in Papendrecht. Een jury onder voorzitterschap van Tegelaar beoordeelde de ingezonden tekeningen en gedichten en koos per school een winnende tekening en gedicht.
De winnende tekeningen en gedichten worden vergroot afgedrukt op trespa panelen van 150 x 100 cm. Medio september worden deze panelen ter verfraaiing aan de wanden in de parkeergarage onder het nieuwe winkelcentrum gemonteerd, er wordt een kaartenserie gedrukt en er komt een expositie van de overige originele tekeningen en gedichten. (