Gemeente Beverwijk


21-07-2008

Verplaatsing Cruyff Court niet aan de orde

Het Johan Cruyff Court komt aan de Huiderlaan in Beverwijk en wordt niet verplaatst. Naar aanleiding van een publicatie in het Noordhollands Dagblad is bij omwonenden van de Huiderlaan echter verwarring ontstaan over de locatie van het trapveld. Komt deze nu aan de Huiderlaan of is 'verplaatsing naar Meerestein' aan de orde zoals de kop van het artikel kon worden gelezen? In het artikel stond verder dat omwonenden niet blij zouden zijn met de komst van het trapveld aan de Huiderlaan.

Cruyff Court komt aan Huiderlaan
Op één inspraakreactie na zijn reacties die de gemeente binnenkrijgt niet gericht op het Cruyff Court zelf óf de locatie aan de Huiderlaan. De reacties zijn gericht op de inpassing in de omgeving van het Cruyff Court. Verplaatsing van het Cruyff Court zelf is dus niet aan de orde.

Terug in de tijd
Al in januari 2008 heeft de gemeenteraad van Beverwijk besloten om een Cruyff Court aan te leggen aan de Huiderlaan en daarvoor zijn financiële middelen beschikbaar gesteld. De locatie aan de Huiderlaan is door bewoners zelf aangedragen en de wijkgroep Kuenenplein/Plantage heeft zich daar sterk voor gemaakt. Hierna is gestart met de ontwerpfase. Tijdens deze fase werd in april van dit jaar een informatieavond georganiseerd, waarin twee schetsontwerpen werden gepresenteerd. Een door de bewoners geopperde derde schetsvariant is uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp. Deze lag tot 18 juli ter inzage. Eerder op 23 juni vond een inspraakavond plaats. Hier is toegezegd dat samen met vrijwilligers van de speeltuinvereniging gekeken wordt naar het handhaven van zoveel mogelijk bestaande bomen in het ontwerp. Dit is op woensdag 9 juli 2008 gebeurd. De inspraaktermijn is voorbij en het voorlopig ontwerp wordt momenteel aangepast naar aanleiding van alle binnengekomen reacties. Het college denkt een groot deel van de bezwaren die bewoners op dit moment hebben ten aanzien van de inrichting van de omgeving rondom het Cruyff Court weg te kunnen nemen. Dit kan door meer bestaande bomen te behouden in het ontwerp en het maken van een haag rondom het veld voor de veiligheid van spelende kinderen. Het definitieve ontwerp wordt naar verwachting eind augustus 2008 vastgesteld door het college.