Gemeente Abcoude


Gemeente Abcoude sloopt oude spoorbrug

De vrijwel gesloopte spoorbrug ProRail is momenteel in opdracht van gemeente Abcoude druk bezig met het verwijderen van de spoorbrug over het Gein. De spoorbrug zal wijken voor een brug die onderdeel van het fietspad dat wordt aangelegd tussen het oude en het nieuwe station. Dit fietspad is een al langer bestaande wens van de gemeente, maar was tot op heden door het ontbreken van financiële middelen ook niet meer dan een wens.

Inmiddels is er door provincie Utrecht een subsidie verleend. De gemeente hoopt snel te kunnen beginnen met het aanleggen van een fietspad.

Langs het toekomstige fietspad staan nu nog tijdelijke hekken. Deze hekken staan er vanwege de wettelijke verplichting tot het aanbrengen van een scheiding tussen het spoor en de openbare ruimte. De gemeente zal op korte termijn als onderdeel van de aanleg van het fietspad de huidige hekken vervangen door permanente hekken. Wanneer er wordt begonnen met de aanleg van het fietspad is vanwege de korte tijd die er is verstreken sinds het verlenen van de subsidie nog niet bekend.

De gemeente zag graag dat de sloop van de oude brug en het bouwen van de nieuwe zo min mogelijk tijd verstreek. De werkzaamheden waren dan ook strak op elkaar afgestemd. ProRail heeft echter de sloop van de oude brug een aantal keer uitgesteld waardoor de werkzaamheden niet langer op elkaar aansluiten. De gemeente hoopt begin september gereed te zijn met de bouw van een nieuwe voetgangers- en fietsersbrug.
---

21 juli 2008 Banner zorg en overlast Burgerjaarverslag2007