KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

21-7-2008

Stichting Zeiltrophy sluit verbond met Watersportverbond

Gesprekken met de directie van het Watersportverbond hebben geleid tot een samenwerking met de Stichting Zeiltrophy. De stichting is sinds 27 jaar de organisator van de Conny van Rietschoten Trofee, de meest prestigieuze zeilprijs die Nederland kent.

De prijs is vernoemd naar een van de grote zeilers die ons land heeft voortgebracht, de heer Conny van Rietschoten die in 1977/1978 en 1981/1982 de zwaarste zeilrace ter wereld, de Whitbread Round the World Race, op zijn naam wist te brengen.

De Trofee wordt elk jaar uitgereikt aan een of meerdere Nederlandse zeilers of zeilsters, die zich heeft onderscheiden door een
opmerkelijke prestatie in wedstrijdverband, dan wel aan een persoon die zich op bijzondere wijze voor de zeilsport verdienstelijk heeft gemaakt.

Kandidaten kunnen worden genomineerd voor een van de vier categorieën:


* zeezeilen

* internationaal en olympisch zeilen/surfen

* jeugdzeilen/surfen

* bijzondere verdienste

De uitreiking van de Trofee is een particulier initiatief en het Watersportverbond is de nationale autoriteit in de watersport. Die twee horen bij elkaar, vinden beide partijen, en om die reden is het bestuur van de Stichting Zeiltrophy verheugd over deze samenwerking.