Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Mannen aangehouden voor rijden onder invloed en diefstal flessen drank

Bussum, 21-07-2008 o In de vroege ochtend van vrijdag 19 juli zagen agenten in de Herenstraat in Bussum een auto met vier inzittenden al slingerend over de weg rijden. De auto werd naar de kant gehaald en de bestuurder werd uitgenodigd te blazen. De 18-jarige Bussumer blies 725 ugl, dat staat gelijk aan 1,7 promille.

Bij een beginnend bestuurder mag maximaal 95 ugl worden gemeten. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De andere drie inzittenden kregen de sleutel van de auto overgedragen. Een kwartier later werd de auto opnieuw naar de kant gehaald. De bestuurder, een 19-jarige Bussumer blief 675 ugl (1,55 promille). Ook hij is aangehouden en naar het bureau overgebracht.

In de auto werd ruim tien flessen sterke drank aangetroffen, alleen voorzien van een schenktuit. Vlak voor de aanhouding van de jongens was er een melding binnengekomen dat uit een café aan de Groest in Hilversum een aantal flessen sterke drank met schenktuiten waren weggenomen. De twee jongens zijn vervolgens ook hiervoor aangehouden. De twee andere inzittenden, 17 en 18 jaar eveneens uit Bussum, zijn later op de dag eveneens aangehouden. Een van der verdachten bleek zijn jas te hebben achtergelaten in het betreffende café. Een onderzoek is ingesteld.

Doe hier de drinktest voor jongeren >>