QuizWinners.com doneert quiz-jackpots aan Edukans

21/07/2008 15:53

HIMES B.V.

Onderwijs 3e wereld profiteert van Reliquiz

De onlangs gelanceerde Reliquiz heeft zich verbonden aan Edukans, een stichting die zich inzet voor beter onderwijs wereldwijd. Iedereen die meespeelt steunt dit goede doel automatisch omdat de waarde van de diverse jackpots door HIMES wordt overgemaakt aan Edukans.

"Op ons unieke quizplatform is kennis van essentieel belang", zegt Wouter Tabernal. Hij is oprichter van HIMES, het bedrijf achter QuizWinners.com en de Reliquiz. "Ons motto luidt: 'Weet je veel, dan win je veel'. De link met onderwijs is dan ook snel gelegd en onze steun aan Edukans derhalve een logische stap."

Emmalyne Mathon van Edukans vertelt: "Wij steunen onderwijsprojecten op uiteenlopende gebieden van scholenbouw, training van leerkrachten en ontwikkelen van lesmateriaal tot het bereikbaar maken van scholen voor leerlingen die anders niet naar school zouden kunnen gaan. De nadruk bij deze projecten ligt op de kwaliteit en relevantie van het geboden onderwijs en op het bereiken van kinderen en jongeren die anders buiten de boot zouden vallen."

Edukans steunt onderwijsprojecten in Kenia, Malawi, Oeganda, Ethiopië, India en Peru. Daarnaast worden in Nederland scholenacties gehouden. Dat hiervoor veel geld nodig is moge duidelijk zijn. Mathon: "Edukans is QuizWinners dan ook zeer dankbaar voor hun steun en hoopt dat er veel mensen mee zullen doen aan de Reliquiz en daarmee kinderen in ontwikkelingslanden een kans op een betere toekomst geven."

De Reliquiz kan worden gespeeld op het unieke quizplatform www.quizwinners.com. Spelers kunnen 'live' andere spelers uitdagen voor een kennisduel. Daarnaast is het mogelijk met familie, collega's of vrienden een Privé Toernooi op te zetten. Het spelen van de Reliquiz is gratis. Maar er kan ook voor mooie prijzen en om geld gespeeld worden.

http://www.quizwinners.com

Noot voor de redactie: