Politie Rotterdam Rijnmond


Uitgave maandag 21 JULI 2008

* POLITIE HOUDT GRAFFITI SPUITERS AAN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft zondagavond rond negen uur op de Tochtenweg drie jongens van 13, 15 en 16 jaar oud uit Rotterdam aangehouden voor het spuiten van graffiti.
Een oplettende getuige zag de jonge verdachten graffiti aanbrengen op de pijlers van de metrobaan, Laan van Dada, die evenwijdig loopt aan het Korfoepad. Toen gewaarschuwde politieagenten bij de metrobaan aankwamen stapten de drie Rotterdammers in de metro. Deze reed vervolgens in de richting van de Tochten. Daar werden zij door politiepersoneel uit de metro gehaald. Politiemedewerkers hielden de jongens aan en brachten hen over naar het politiebureau. Tevens werden enkele stiften en een mes in beslag genomen.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
Politieagenten van de Verkeerspolitie hielden in de vroege ochtenduren van zaterdag een alcoholcontrole op de Stadhoudersweg. In totaal zijn 150 automobilisten tussen vijf en acht uur 's morgens gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Negen bestuurders bleken teveel drank genuttigd te hebben en kregen een proces-verbaal. Voor één van hen was dit geen reden om niet meer te gaan rijden. De vrouw werd korte tijd nadat ze een rijverbod had gekregen, rijdend in haar auto op de A16 aangetroffen. Zij had geen vast woonadres en kreeg daarom in overleg met de Officier van Justitie een boete van 800 euro. Zij betaalde direct.


* TWEE VERDACHTEN AANHOUDEN VOOR VERKOOP GESTOLEN GOEDEREN

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft twee mannen aangehouden die gestolen goederen wilden kopen.
Medewerkers van de afdeling Cameratoezicht zagen zondagmiddag rond kwart voor zes twee mannen staan op de Korte Bajonetstraat. Twee andere mannen keken vervolgens in een grote tas die het tweetal bij zich had en gingen pinnen. Het vermoeden was dat de twee goederen aan het verkopen waren. Hierop zijn de vier gecontroleerd. In de tas zat een flatscreen. De 'verkopers' bleken Fransen te zijn in de leeftijd van 24 en 27 jaar. Deze twee zijn aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR INRIJDEN OP VROUW

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft zondagmiddag op de Zeemanstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij met een personenauto op een vrouw inreed.
Op het Korfoepad liep omstreeks kwart over vier 's middags een groep mensen. Volgens een vrouw uit de groep reed een bestuurder van een personenauto twee maal op haar in. Zij kon hierbij maar net opzij springen. Vervolgens meldde zij het voorval bij de begeleider van de groep die hierop de politie alarmeerde. Politiemensen stelden onmiddellijk een onderzoek in en naar aanleiding van het opgegeven signalement hielden zij de Rotterdammer aan op de Zeemanstraat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Uit controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hiervoor gaven agenten hem een proces-verbaal. De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht.


* OVERVAL OP HORECAGELEGENHEID
HILLEGERSBERG - De recherche van district Noord onderzoekt een overval die zondagmorgen plaatsvond op een horecagelegenheid aan de Bergse Dorpsstraat. Rond twaalf uur werd gemeld dat de bedrijfsleider, een 36-jarige Rotterdammer rond tien uur in de horecagelegenheid door een man met een vuurwapen was overvallen. De overvaller forceerde de kluis en nam de inhoud mee. Het slachtoffer werd opgevangen en kreeg slachtofferhulp. Door de Forensische Opsporing werd een nader sporenonderzoek verricht.


* AANHOUDING WINKELDIEF
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden voor winkeldiefstal.
Zondagmiddag rond half twee kreeg de politie melding van winkeldiefstal bij een winkel aan de Hoogstraat. Een medewerker van een winkel aan de Hoogstraat zag dat bij een winkel naast hem door een voorbijganger drie dekbedden werden meegenomen. Hierop heeft de oplettende man de verdachte aangehouden. Hij heeft hem vastgehouden totdat de politie kwam. De 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT ALCOHOLCONTROLE
STRUISENBERG / ROTTERDAM-OOST - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie zondagochtend tussen vijf en zeven uur op de Maasboulevard een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 70 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In acht gevallen maakten agenten een proces-verbaal op. Hiervan waren er vijf een beginnend bestuurder. De politie vorderde vier rijbewijzen in.


* POLITIE CONTROLEERT TARWEWIJK
TARWEWIJK / ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft vrijdagmiddag- en avond 18 juli tussen half twee en tien uur diverse controles uitgevoerd in de Tarwewijk.
's Middags werden in samenwerking met Stadstoezicht verschillende (drugs)overlastgevende panden gecontroleerd aan de Boelstraat, Bas-Jungeriusstraat, Voetjesstraat, Bonaventurastraat, Dordtselaan en Millinxbuurt. In een pand aan de Millinxstraat ontmantelde politiepersoneel een hennepkwekerij met 402 plantjes. In de Polslandstraat werd een stalen deur geplaatst voor een overlastgevend pand.
In het kader van de verkeersveiligheid hield de politie 's avonds op de Dordtselaan een algemene verkeerscontrole. In 30 gevallen werd een
proces-verbaal opgemaakt voor onder andere: Het rijden zonder gordel, rijden onder invloed van alcohol, fietsen op het trottoir, hinderlijk parkeren en het niet tonen van een identiteitsbewijs. Politiemensen inde in totaal 1883 euro aan openstaande boetes.


* AANHOUDINGEN NA ILLEGALE VERKOOP OP STRAAT

MAASSLUIS - De politie heeft drie jongens aangehouden nadat ze illegaal goederen wilden verkopen op straat. Vrijdagavond rond kwart over zes kreeg de politie melding dat enkele jongeren koeken aan het verkopen waren voor het goede doel op de Uiverlaan; dit werd niet vertrouwd. Hierop hebben agenten een onderzoek in de omgeving ingesteld, waarop ze twee jongeren gecontroleerd hebben. Eén van hen wilde weglopen, maar werd alsnog aangesproken. Agenten hielden uiteindelijk de drie jongeren aan uit 's-Gravenhage in de leeftijd van 15, 18 en 18 jaar aan en brachten ze over naar een politiebureau voor nader onderzoek. De koeken, ongeveer 200 stuks, waren snel verstopt in een telefooncel en zijn in beslag genomen door politiemensen. De koeken zijn door de politie aan een goed doel geschonken.


* WEEKENDARRANGEMENT; DRIE VERDACHTEN
SCHIEDAM - De politie van het district Waterweg - Noord heeft in het afgelopen weekend drie mannen aangehouden. Zij kwamen in aanmerking voor het weekendarrangement (lik op stuk) en dat betekende dat ze in ieder geval het gehele weekend vast hebben gezeten. Het gaat om de volgende voorvallen. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 27-jarige Rotterdammer aangehouden voor mishandeling in een horecagelegenheid aan de Koemarkt. Er ontstond onenigheid over het gebruik van een gokkast, waarop de verdachte een forse klap uitdeelde. Hij werd aangehouden en ingesloten.
Zaterdagmiddag werd op de Hoogstraat een 27-jarige man uit Schiedam aangehouden. Hij verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol en vernielde een winkelruit. Bij zijn aanhouding verzette hij zich.
In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Burgemeester Knappertlaan een 31-jarige Schiedammer aangehouden voor openlijke geweldpleging. Getuigen hadden gezien dat hij samen met anderen diverse auto's ernstig beschadigde. Getuigen hebben hem tegen de grond gewerkt en overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten. Een onderzoek naar de anderen wordt ingesteld.


* GETUIGEN GEZOCHT
De politie van district Feijenoord-Ridderster is opzoek naar getuigen van een beroving die vrijdagmorgen 18 jl. omstreeks tien over zeven op het Vegelinsoord plaatsvond.
De 53-jarige Rotterdamse eigenaar opende die morgen zijn winkel aan de achtezijde en werd direct hierop beroofd van zijn zwarte attachekoffer. De koffer werd uit zijn hand gerukt. De berovers zijn er vervolgens met de koffer vandoor gegaan en renden door
het parkje achter het Vegelingsoord in de richting van een school aan de Oldenoord.
Mocht u getuige zijn geweest van deze overval of de mannen hebben zien rennen of mogelijk heeft gezien dat ze een voertuig of pand ingingen wordt u dringend verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.


* AANHOUDING NA MISHANDELING
MAASSLUIS - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van mishandeling.
Vrijdagavond rond kwart over tien kreeg de politie melding dat een man in een woning aan de Pr. Mauritsstraat iemand had mishandeld. Daar bleek een 39-jarige man uit Maassluis onder invloed van alcohol een 44-jarige vrouw mishandeld te hebben door ondermeer tegen haar been te schoppen. De man is aangehouden voor huiselijk geweld. Hij is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* DIVERSEN MAASSLUIS
OPROLLEN HENNEPKWEKERIJ
Vrijdagmiddag rond één uur is er een onderzoek in een woning ingesteld van een woning aan de Fenacoliuslaan. Dit naar aanleiding van anoniem binnengekomen informatie via Meld Misdaad Anoniem. In de woning was niemand aanwezig. In het soutterain is door agenten een hennepkwekerij aangetroffen met 400 planten erin. De goederen zijn in beslag genomen. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de woning.

DRONKEN BESTUURDER AANGEHOUDEN ACHTER HET STUUR

In de nacht van zondag op maandag rond kwart over twaalf zagen agenten tijdens de surveillance een auto rijden op de Mesdaglaan die ze wilden controleren. In de auto bleek een bestuurder te zitten die geen rijbewijs bij zich had. De 36-jarige man uit Maassluis is overgebracht naar een politiebureau waarhij 485 ugl blies. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.