Persberichten

'Werkgevers moeten lunchwandelen stimuleren'
10.000 lunchwandelpakketjes uitgedeeld op slotdag Vierdaagse

21 juli 2008

Op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse heeft de landelijke campagne 30minutenbewegen maar liefst 10.000 lunchwandelpakketjes uitgedeeld. Niet alleen werden de pakketjes met plezier in ontvangst genomen, ook de term lunchwandelen staat weer bij een grote groep mensen op het netvlies. Dat is precies het doel van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB); het stimuleren van meer bewegen door eens vaker te lunchwandelen op het werk. (Bron: NISB)

Binnen de NISB-campagne 30minutenbewegen, gericht op alle Nederlanders, is er speciale aandacht voor de doelgroep 'werknemers'. Met verschillende ideeën worden werknemers direct en indirect, via de werkgever gestimuleerd om meer te bewegen. Fietsen naar het werk is daar een voorbeeld van maar zeker ook een stevige lunchwandeling draagt bij aan het behalen van de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB). Dat houdt in, minimaal 5 dagen in de week, 30 minuten matig intensief bewegen. Door tijdens de pauze een frisse neus te halen of een wandelend overleg in te plannen komen ook werknemers makkelijk aan hun dagelijkse portie beweging.

Een team van achttien mensen met zes grote bakfietsen deelde vrijdagmiddag in minder dan 4 uur 10.000 lunchwandelpakketjes uit aan de bezoekers van de Vierdaagse. Dat pakketje bevatte een pakje sojamelk, twee stukken ontbijtkoek en informatie over het gemak waarmee je lunchwandelen kunt inpassen in je dagelijkse werkdag. Het principe op zich is natuurlijk niet moeilijk, maar er zijn genoeg mensen die net dat extra beetje stimulans goed kunnen gebruiken. Meer informatie en tips staan op www.lunchwandelen.nl. Werkgevers die aan de slag willen met gezondheidsbeleid kunnen hier voor een interne actie bovendien instore promotiemateriaal bestellen.

30minutenbewegen is de landelijke campagne van NISB die sporten en bewegen stimuleert. Want bewegen is fijn. Je voelt je fitter, je ontmoet mensen en het heeft een ontspannende werking. Iedereen zou eigenlijk vijf dagen in de week 30 minuten (matig intensief) moeten bewegen. Kinderen zelfs elke dag 60 minuten.