NCRV

De vakantierechter

Akkefietje in Appelscha

Dinsdag 22 juli 2008

22.30 uur Nederland 1

(herhaling van 19 september 2006)

In De vakantierechter reist de bekende televisierechter Mr. Frank Visser door het land en past ter plekke snelrecht toe. Op deze manier verhelpt hij vakantieleed van zeer uiteenlopende aard. Per aflevering behandelt Mr. Frank Visser twee verschillende zaken.

In deze aflevering aandacht voor de volgende onderwerpen:

Jaap en Linda Alpernaar zoeken een leuke en betaalbare vakantie in Nederland. Via een advertentie in de EO-gids komen ze terecht bij de stacaravan van Aaltje van der Horn in Appelscha. Voor 270 euro kunnen ze een weekje genieten. Maar dat valt ze vies tegen, Jaap en Linda vinden de caravan oud, de afzuiging werkt niet, en de bedden zijn te hard. In plaats van de geplande week blijven ze maar twee dagen en ze willen hun geld terug. Verhuurster Aaltje is met stomheid geslagen, haar caravan is wel oud maar volgens haar prima in orde. Geld terug geven is dus geen optie.

Uit een gezondheidsonderzoek blijkt dat Woerden een van de ongezondste gemeenten van Nederland is. Reden voor de sportieve Woerdenaren Nanne van Bemmel en Joost Avis om met hun stichting Woerden Actief actie te ondernemen. Iedere inwoner van Woerden moet binnen een straal van 300 meter om zijn huis een wandelroute kunnen vinden. Maar daar is wel bewegwijzering voor nodig. De gemeente is best blij met de plannen van Stichting Woerden Actief, maar meer bordjes in de straten zien ze echt helemaal niet zitten. Nanne en Joost zijn zwaar teleurgesteld, want zonder wegwijzers kan hun plan niet doorgaan.